Slivovi cmoki

Znam svetuje

V času sliv si moramo poleg drobljenca obvezno pripraviti tudi slivove cmoke. Lahko jih pripravimo večjo količino in jih shranimo v zmrzovalniku ali pa slive zamrznemo.

Sestavine

Testo

  • 1 kg krompirja
  • 250 g ostre moke
  • 1 jajce
  • 20 g masla
  • sol
  • približno 20 sliv
  • maslo
  • krušne drobtine
  • cimet
  • sladkor

Postopek

1Krompir skuhamo v olupkih, ga malo ohladimo, olupimo in stisnemo s stiskalnikom za krompir na večjo leseno desko. V krompirju naredimo jamico, vanjo damo jajce, na krompir narežemo maslo (na tanjše rezine), posolimo in posujemo z ostro moko.

2Testo zamesimo zelo na hitro, da se nam ne bo preveč lepilo. Če imamo bolj moker krompir, lahko dodamo še malo moke, pazimo le, da je ne dodajamo preveč, saj bodo naši cmoki trdi.

3Slive operemo in jih odstranimo koščico. Vzamemo košček testa, ga z rokami malo sploščimo, na sredino damo slivo in dobro zapremo.

4V večjem loncu zavremo vodo in cmoke kuhamo 10 minut, oziroma dokler ne priplavajo na vrh.

5V ponvi raztopimo maslo in popražimo drobtine. Cmoke damo na krožnik, jih potresemo z drobtinami in sladkorjem ter po želji tudi s cimetom in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite