Slivov drobljenec

Morda vas zanima

- Oglas -

Zelo enostaven recept in odličen rezultat – sočna, sveža in hrustljava sladica.

Sestavine

  • 1 kg sliv (brez koščic)
  • dve žlici sladkorja
  • 25 g masla
  • po želji malo cimeta

Testo

  • 300 g bele moke
  • 200 g zmehčanega masla
  • 150 g rjavega sladkorja
  • en vaniljev sladkor
  • ščepec soli

Postopek

1Če imamo sveže slive, jih operemo, razpolovimo in odstranimo koščico. Uporabimo lahko tudi zmrznjene slive, ki jih prej malo odtalimo. Ni potrebno, da so čisto mehke, le toliko, da gredo narazen.

2Z maslom na debelo namažemo dno in robove pekača. Dodamo polovičke sliv in dve žlici sladkorja in vse z rokami premešamo, tako da se nekaj masla vmeša tudi med slive.

3Moko presejemo, dodamo oba sladkorja, ščepec soli in na koščke narezano zmehčano maslo. Z rokami oblikujemo drobtinice in jih posujemo po slivah.

4Pekač – uporabili smo pravokoten pekač, dimenzij 33×22 cm – damo v pečico, ki smo jo segreli na 180°C in pečemo približno 40 minut, oziroma toliko, da se drobtinice lepo zlato-rumeno zapečejo. Sladico postrežemo mlačno s kepico vaniljevega sladoleda.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -