Naj vam ne mine dan, da ne bi uลพili kakija. Sadeลพ namreฤ odlikujejo bogata vsebnost vitaminov in mineralov, visoka vsebnost prehranskih vlaknin in nizka vrednost beljakovin ter maลกฤob.
Eno zlato jabolko vsebuje okrog 20 odstotkov hitro uporabnih sladkorjev, beta karoten, kalij in magnezij, precej fluora, nekaj bakra, kalcij, fosfor, ลพelezo, vitamine C, B1, B2, B6 in A, tudi jod, krom, baker, selen in ลกe druge rudnine.
Pomaga pri presnovi, koristen je za ledvice, jetra, oฤi. Vsebuje skoraj toliko vitamina C kot limona in kar 30-krat veฤ vitamina A od jabolka. Sto gramov kakija ima 77 kalorij. Ker vsebuje tudi veliko glukoze, daje organizmu tudi energijo. Ni ฤudno, da mu Kitajci pravijo zlato jabolko in da “nastopa” tudi v pravljicah.