Skrivnost zlatega jabolka – kakija

Znam svetuje

Naj vam ne mine dan, da ne bi uลพili kakija. Sadeลพ namreฤ odlikujejo bogata vsebnost vitaminov in mineralov, visoka vsebnost prehranskih vlaknin in nizka vrednost beljakovin ter maลกฤob.

Eno zlato jabolko vsebuje okrog 20 odstotkov hitro uporabnih sladkorjev, beta karoten, kalij in magnezij, precej fluora, nekaj bakra, kalcij, fosfor, ลพelezo, vitamine C, B1, B2, B6 in A, tudi jod, krom, baker, selen in ลกe druge rudnine.

Pomaga pri presnovi, koristen je za ledvice, jetra, oฤi. Vsebuje skoraj toliko vitamina C kot limona in kar 30-krat veฤ vitamina A od jabolka. Sto gramov kakija ima 77 kalorij. Ker vsebuje tudi veliko glukoze, daje organizmu tudi energijo. Ni ฤudno, da mu Kitajci pravijo zlato jabolko in da “nastopa” tudi v pravljicah.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite