Mehko jogurtovo pecivo s kakiji.
Sestavine
- 2 kakija vanilja
- cimet
Testo
- 250 g moke
- 110 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 2 jajci
- 1 mehek kaki
- 1 navadni jogurt
- 100 g masla ali 1 dcl sončničnega olja
- 1/2 pecilnega
- ščepec soli
- 1 dcl mleka
Postopek
1Rumenjake in oba sladkorja penasto vmešamo. Med mešanjem postopoma prilivamo stopljeno maslo, ki naj ne bo vroče, dobro zmešamo in dodamo še jogurt, mleko in mehek kaki, ki mu odstranimo koščice.
2Moko zmešamo s pecilnim praškom in jo med stalnim mešanjem počasi dodajamo v zmes. Beljakom dodamo ščepec soli in jih stepemo v čvrst sneg. Z lopatko ga počasi vmešamo k preostali masi.
3Kaki vanilja operemo, po želji olupimo in narežemo na tanke rezine. Testo prelijemo v pekač, obložen s peki papirjem in nanj polagamo rezine kakija.
4Pečico segrejemo na 180°C in pecivo pečemo približno 30 minut. Naredimo preizkus z zobotrebcem (če se nanj testo ne prime, je pecivo pečeno) in po potrebi peko podaljšamo. Pečenega potresemo s cimetom.