Kosti iz beljakov je odlična popestritev za noč čarovnic. Naj bo najbolj strašljiva noč v letu strašna in sladka.
Sestavine
- 5 beljakov
- 100 g sladkorja
- ščepec soli
- 100 g sladkorja v prahu
Postopek
1V večji posodi zmiksamo beljake in sol. Med mešanjem dodajamo sladkor (navaden). Nastal bo sneg, ki nan bo čvrst a iz njega se mora konica, ki jo naredimo počasi povesti. To pomeni, da ne sme biti čisto čvrst. Ko porabimo sladkor nehamo z mešanjem.
2Dodamo tretjino sladkorja v prahu in ga nežno vmešamo v sneg. Ponavljamo, da dodamo ves sladkor v prahu. Pri mešanju uporabimo metlico in ne mešalnika.
3Sneg damo v brizgalko, če je nimam uporabimo polivinilasto vrečko, ki smo ji odrezali vogal. Na pekač položimo peki papir in nanj nabrizgamo sneg, ki ga oblikujemo kot kost.
4Pečico ogrejemo na 110 stopinj Celzija in kosti pečemo dobro uro. Pečico nato ugasnemo in vratca malce odpremo oziroma pripremo, da se beljaki počasi ohlajajo.
5Ohlajene kosti lahko na določenih mestih malce posujemo s kakvom in stem pričaramo še bolj strašljiv izgled. Uporabimo lahko tudi kapljico ali dve jedilne rdeče barve kot kri.
[…] Kosti iz beljakov za noč čarovnic […]