Kosti iz beljakov za noč čarovnic

Morda vas zanima

- Oglas -

Kosti iz beljakov je odlična popestritev za noč čarovnic. Naj bo najbolj strašljiva noč v letu strašna in sladka.

Noč čarovnic, znana tudi kot Halloween, je praznik, ki ima bogato zgodovino in je poln zanimivih dejstev. Tu je nekaj zanimivosti o noči čarovnic:

 1. Izvor praznika: Noč čarovnic izvira iz starodavnega keltskega praznika Samhain, ki je bil namenjen praznovanju konca poletja in začetka zime. Verjeli so, da je bila meja med svetom živih in mrtvih na noč Samhaina še posebej tanka, kar je omogočalo duhovno komunikacijo.
 2. Jack-O’-Lantern: Ena najbolj prepoznavnih tradicij noči čarovnic je rezanje buč v svetilke, znane kot “Jack-O’-Lanterns”. Izvor te tradicije izvira iz irske legende o Jacku, ki je prevaral hudiča, in mu ni bilo dovoljeno ne v nebesih ne v peklu. Jack naj bi tavala po temi s svečo v izdolbeni repo, zato so ljudje začeli izdelovati svetilke iz buč.
 3. Kostumi: Noč čarovnic je priložnost za ljudi, da se preoblečejo v strašljive ali zabavne like. Izbor kostumov je zelo raznolik, vključno s čarovnicami, vampirji, škrati, duhovi in ​​superjunaki.
 4. Pravljice in pripovedke: Noč čarovnic je navdihnila številne pravljice, filme in knjige, vključno z znanimi deli, kot so “Harry Potter” in “Strahopetni pogumni.”
 5. “Trick or Treat”: Otroci pogosto hodijo od vrat do vrat in prosijo za sladkarije s klicem “Trick or Treat!” Ta tradicija sega v srednjeveško obdobje, ko so ljudje molili za duše umrlih v zameno za hrano.
 6. Zelo priljubljen praznik: Noč čarovnic je eden najbolj priljubljenih praznikov v ZDA, z veliko tradicionalnimi in sodobnimi običaji, kot so strašljive hiše, nočni pohodi in praznovanja na ulicah.
 7. Globalni praznik: Čeprav je noč čarovnic najbolj povezana z ZDA, se praznuje tudi v drugih delih sveta, čeprav se običaji in tradicije razlikujejo.
 8. Strahopetni čarovniki: Obstaja strah pred številom čarovnikov in čarovnic na noč čarovnic, saj se verjame, da se na ta dan po svetu zbirajo, da bi slavili temno magijo.
 9. Povezava s kmetijstvom: Noč čarovnic je tudi povezana s kmetijskimi običaji. Na primer, veliko tradicionalnih jedi in sladic je narejenih iz jesenskih pridelkov, kot so buče, jabolka in koruza.
 10. Raznolikost dogodkov: Noč čarovnic ni omejena samo na otroke. Odrasli praznujejo to noč s zabavami, kostumskimi tekmovanji in strašljivimi filmi.

Noč čarovnic je praznik, poln zabavnih in zanimivih tradicij, ki segajo v globoko zakoreninjeno zgodovino.

Sestavine

 • 5 beljakov
 • 100 g sladkorja
 • ščepec soli
 • 100 g sladkorja v prahu

Postopek

1V večji posodi zmiksamo beljake in sol. Med mešanjem dodajamo sladkor (navaden). Nastal bo sneg, ki nan bo čvrst a iz njega se mora konica, ki jo naredimo počasi povesti. To pomeni, da ne sme biti čisto čvrst. Ko porabimo sladkor nehamo z mešanjem.

2Dodamo tretjino sladkorja v prahu in ga nežno vmešamo v sneg. Ponavljamo, da dodamo ves sladkor v prahu. Pri mešanju uporabimo metlico in ne mešalnika.

3Sneg damo v brizgalko, če je nimam uporabimo polivinilasto vrečko, ki smo ji odrezali vogal. Na pekač položimo peki papir in nanj nabrizgamo sneg, ki ga oblikujemo kot kost.

4Pečico ogrejemo na 110 stopinj Celzija in kosti pečemo dobro uro. Pečico nato ugasnemo in vratca malce odpremo oziroma pripremo, da se beljaki počasi ohlajajo.

5Ohlajene kosti lahko na določenih mestih malce posujemo s kakvom in stem pričaramo še bolj strašljiv izgled. Uporabimo lahko tudi kapljico ali dve jedilne rdeče barve kot kri.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad