Nevidna jabolčna pita

Morda vas zanima

- Oglas -

Malce nenavadno ime za tako okusno sladico izhaja iz Francije – tam jo imenujejo Gateau invisible aux pommes. Pito naredimo z veliko sadja in zelo malo testa, sladkorja in maščobe. Sočna in okusna sladica, ki se ji težko upremo.

Sestavine

  • 1 kg jabolk
  • 1 vaniljev strok
  • 2 jajci
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 70 g moke
  • 20 g masla
  • 100 ml mleka
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 1 ščepec soli
  • 70 g mandljevih lističev – neobvezno

Postopek

1Jajca s sladkorjem in vsebino vaniljevega stroka stepamo z električnim mešalnikom toliko časa, da se sladkor stopi in zmes spremeni barvo.

2Zmesi dodamo stopljeno in ohlajeno maslo in mleko in dobro premešamo. Moko presejemo s pecilnim praškom in soljo, vmešamo jo v jajčno zmes. Dobiti moramo gladko testo brez grudic.

3Še največ dela bomo imeli z jabolki. Ta olupimo, narežemo na četrtine,  jim odstranimo peščišča in res tanko narežemo. Tanjše kot bodo rezine, boljša bo pita. Izberemo bolj kislo sorto jabolk.

4Rezine jabolk sproti dodajamo v testo, da nam ne potemnijo. Pazimo, da so popolnoma prekrite s testom.

5Pečico segrejemo na 190°C. Pekač premera 22 cm namažemo z maslom in poprašimo z moko. Vanj vlijemo zmes z jabolki in poravnamo s kuhalnico. Pečemo 30 minut, potresemo še z mandljevimi lističi in vrnemo v pečico še za 10 minut.

6Pečeno pito vzamemo iz pečice, počakamo, da se ohladi in postrežemo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -