Nevidna jabolčna pita

Znam svetuje

Malce nenavadno ime za tako okusno sladico izhaja iz Francije – tam jo imenujejo Gateau invisible aux pommes. Pito naredimo z veliko sadja in zelo malo testa, sladkorja in maščobe. Sočna in okusna sladica, ki se ji težko upremo.

Sestavine

  • 1 kg jabolk
  • 1 vaniljev strok
  • 2 jajci
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 70 g moke
  • 20 g masla
  • 100 ml mleka
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 1 ščepec soli
  • 70 g mandljevih lističev – neobvezno

Postopek

1Jajca s sladkorjem in vsebino vaniljevega stroka stepamo z električnim mešalnikom toliko časa, da se sladkor stopi in zmes spremeni barvo.

2Zmesi dodamo stopljeno in ohlajeno maslo in mleko in dobro premešamo. Moko presejemo s pecilnim praškom in soljo, vmešamo jo v jajčno zmes. Dobiti moramo gladko testo brez grudic.

3Še največ dela bomo imeli z jabolki. Ta olupimo, narežemo na četrtine,  jim odstranimo peščišča in res tanko narežemo. Tanjše kot bodo rezine, boljša bo pita. Izberemo bolj kislo sorto jabolk.

4Rezine jabolk sproti dodajamo v testo, da nam ne potemnijo. Pazimo, da so popolnoma prekrite s testom.

5Pečico segrejemo na 190°C. Pekač premera 22 cm namažemo z maslom in poprašimo z moko. Vanj vlijemo zmes z jabolki in poravnamo s kuhalnico. Pečemo 30 minut, potresemo še z mandljevimi lističi in vrnemo v pečico še za 10 minut.

6Pečeno pito vzamemo iz pečice, počakamo, da se ohladi in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite