Sočni in mehki čokoladni muffini.
Sestavine
- 220 g bele moke
- 1 pecilni prašek
- 80 g grenkega kakava
- 130 g sladkorja
- 2 žlici ruma
- 220 ml mleka
- 2 jajci
- 100 g masla
- ščepec soli
- 120 g mlečnih čokoladnih kapljic
Postopek
1V večjo skledo razbijemo jajca, dodamo oba sladkorja in jih penasto vmešamo (masa postane svetlejša in malo naraste). Maslo stopimo in pazimo, da ne bo pretoplo. V jajca med stalnim mešanjem počasi dodajamo stopljeno maslo, nato prilijemo še mleko in rum.
2Moko, pecilni prašek, kakav in sol zmešamo v manjši skledi. Suhe sestavine med stalnim mešanje postopoma dodajamo v mokre in dobro premešamo. Na koncu z lopatko vmešamo 100 g čokoladnih kapljic, ostale prihranimo za na vrh.
3V pekač za muffine položimo papirčke in jih napolnimo z maso. Na vsak muffin potresemo še nekaj čokoladnih kapljic.
4Pečico segrejemo na 180°C in muffine pečemo približno 15 minut. Če so pečeni, preverimo z zobotrebcem.
Nasvet
5Namesto mlečne čokolade lahko uporabimo belo ali temno. Če nimamo čokoladnih kapljic, lahko grobo nasekljamo tablico čokolade.