Mafini z mlečno čokolado

Znam svetuje

Sočni in mehki mafini z mlečno čokolado, kakavom in rumom so namenjeni odraslim, ne otrokom, in naj se zgodi priložnost, ko si jih lahko privoščimo. So polnega čokoladnega okusa, saj grenak kakav izpostavi okus mlečne čokolade, dve žlici ruma pa dodajo tisto piko na i.

Sestavine za mafine z mlečno čokolado

  • 220 g bele moke
  • 1 pecilni prašek
  • 80 g grenkega kakava
  • 130 g sladkorja
  • 2 žlici ruma
  • 220 ml mleka
  • 2 jajci
  • 100 g masla
  • ščepec soli
  • 120 g mlečnih čokoladnih kapljic

Postopek

1Pečico segrejemo na 180 stopinj, modelčke za mafine pa namastimo in posujemo z moko.

2V večjo skledo razbijemo jajca, dodamo oba sladkorja in jih penasto vmešamo (masa postane svetlejša in malo naraste). Maslo stopimo in pazimo, da ne bo pretoplo. V jajca med stalnim mešanjem počasi dodajamo stopljeno maslo, nato prilijemo še mleko in rum.

3Moko, pecilni prašek, kakav in sol zmešamo v manjši skledi ter presejemo. Suhe sestavine med stalnim mešanje postopoma dodajamo v mokre in dobro premešamo. Na koncu z lopatko vmešamo 100 g čokoladnih kapljic, ostale prihranimo za na vrh.

4Modelčke za mafine napolnimo z maso. Na vsak mafin potresemo še nekaj čokoladnih kapljic.

5V segreti pečici jih pečemo približno 15 minut. Če so pečeni, preverimo z zobotrebcem.

Nasvet

Namesto mlečne čokolade lahko uporabimo belo ali temno. Če nimamo čokoladnih kapljic, lahko dodamo grobo nasekljano tablico čokolade.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite