Mafini s slanino

Znam svetuje

Mafini s slanino so fino slani in se prilegajo kot prigrizek ali priloga. V njih so mocarela, slanina, gorฤica in, seveda, eno najbolj zdravih zeliลกฤ na svetu – ฤesen.

Recept ima veฤ posebnosti:

  1. Kombinacija slanine in sira: Slanina prinaลกa slan, hrustljav okus, medtem ko mocarela prispeva kremasto in sirno noto. Ta kombinacija je harmoniฤna in okusna.
  2. Aroma bazilike in ฤesna: Dodatek bazilike in ฤesna prinaลกa sveลพino in pikantnost, ki dopolnjujeta slanino in sir ter dodajata kompleksnost okusa.
  3. Gorฤica: Gorฤica dodaja rahlo ostrino in dodatno dimenzijo okusa. Njena pikantnost se lepo vkljuฤi v skupno doลพivetje okusa.
  4. Jogurt za mehkobo: Uporaba jogurta v testu omogoฤa, da so mafini mehki in soฤni. To je pomembno, saj naredi mafine ลกe bolj privlaฤne.
  5. Prilagodljivost: Ta recept je prilagodljiv, kar pomeni, da lahko eksperimentirate z dodatnimi zaฤimbami, zeliลกฤi ali drugimi sestavinami po svojem okusu. Lahko ga prilagodite svojim preferencam.
  6. Hitra priprava: Mafini se pripravijo hitro, kar je odliฤno za tiste trenutke, ko ลพelite nekaj okusnega in domaฤega, vendar nimate veliko ฤasa za pripravo jedi.

Ta recept za mafine s slanino je odliฤen za ljubitelje slanega okusa in enostaven za pripravo. Posebnost je v kombinaciji slanih sestavin z zeliลกฤi in zaฤimbami, ki ustvarjajo izrazit in privlaฤen okus.

Kakลกen pa je okus mafinov s slanino?

  1. Slanina: Slanina daje mafinom intenziven slan okus in hrustljavo teksturo. Slan okus se lepo prepleta z drugimi sestavinami.
  2. Mocarela: Mocarela prispeva kremastost in rahlo sirasto noto k mafinom. Ko se stopi med peko, ustvari mehke in sirnate koลกฤke v vsakem griลพljaju.
  3. Bazilika: Bazilika doda sveลพo, pikantno noto k mafinom. Njena aroma dopolnjuje slanino in sir ter ustvari uravnoteลพen okus.
  4. ฤŒesen: ฤŒesen prispeva rahlo pikantnost in aromo. Poudari okus drugih sestavin.
  5. Gorฤica: Gorฤica doda rahlo ostrino in dodatno dimenzijo okusa.
  6. Zaฤimbe po okusu: Dodatne zaฤimbe po okusu, kot je poper, origano ali ฤili, lahko poudarijo in prilagodijo okus mafinov glede na vaลกe preference.

Celoten okus je bogat, kombinacija pikantnosti, slanosti in kremastosti. Mafini s slanino so odliฤna priloga ali samostojna jed za zajtrk, malico ali kosilo. Okus se odliฤno ujema s kavo ali ฤajem.

Prehranska vrednost mafinov s slanino

En mafin vsebuje:

  • Kalorije: Pribliลพno 250-300 kcal
  • Beljakovine: Pribliลพno 8-10 g
  • Ogljikovi hidrati: Pribliลพno 20-25 g
  • Maลกฤobe: Pribliลพno 15-18 g
  • Prehranske vlaknine: Pribliลพno 1-2 g
  • Sladkor: Pribliลพno 1-2 g
  • Natrij: Pribliลพno 400-500 mg

Vsebnost kalorij in maลกฤob se poveฤa, ฤe uporabljate veฤje koliฤine masla, sira ali slanine. Prav tako lahko prilagodite prehransko vrednost s spreminjanjem koliฤine olja, jogurta in drugih sestavin.

Mafini s slanino so okusna prigrizna jed, vendar so zaradi vsebnosti maลกฤob in kalorij bolj kaloriฤni. Uลพivajte jih v zmernih koliฤinah.

Sestavine za mafine s slanino

  • 350 g moke (tip 400)
  • 90 g masla
  • 3 jajca
  • 1 pecilni praลกek
  • 2,5 dl jogurta
  • 1 ลพliฤka bazilike
  • 1 strok ฤesna
  • 150 g mocarela
  • 150 g slanine
  • 1 ลพlica gorฤice
  • 0,5 dl olja
  • zaฤimbe po okusu
  • poper

Postopek

1Peฤico segrejte na 180 stopinj Celzija in pripravite model za mafine s papirnatimi modelฤki.

2V veฤji skledi zmeลกajte moko in pecilni praลกek.

3V drugi skledi zmeลกajte jajca, jogurt, gorฤico, sesekljan strok ฤesna, olje in zaฤimbe po okusu. Dodajte suho baziliko (ali sveลพo baziliko, ฤe jo uporabljate).

4Mokre sestavine poฤasi vmeลกajte v suhe sestavine in meลกajte, dokler ne dobite gladkega testa.

5V testo dodajte narezano mocarelo in prepraลพeno slanino. Previdno premeลกajte, da se sestavine enakomerno porazdelijo.

6Testo napolnite v pripravljene modelฤke za mafine. Mafine pecite v ogreti peฤici pribliลพno 20-25 minut, dokler ne postanejo zlatorjavi in se dvignejo. Pri testu z zobotrebcem ta mora ostati suh.

7Ko so mafini peฤeni, jih vzemite iz peฤice in jih ohladite nekaj minut v modelฤkih, nato pa jih prestavite na reลกetko, da se ohladijo popolnoma.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite