Mafini iz beljakov

Znam svetuje

Mafini iz beljakov so nam v mislih, ko imamo višek beljakov. Dodamo jim še orehe in čokolado, kar se lepo ujame s sladko lepljivostjo beljakov. Rumu se izognimo, če bodo sladico jedli tudi otroci.

Sestavine

  • 4 beljaki
  • 120 g sladkorja
  • 150 g bele moke
  • 60 g črne moke
  • 40 g mletih orehov
  • 2 žlici ruma
  • 30 g narezane temne čokolade ali čokoladnih kapljic
  • 50 g stopljenega masla
  • 1 dcl mleka
  • 1/2 pecilnega praška
  • ščepec soli

Priprava

1Stopimo maslo in ga zmešamo skupaj s sladkorjem in z narezanimi orehi. Dodamo mleko, rum, mlete orehe in moko, ki smo jo predhodno zmešali skupaj s pecilnim praškom in presejali ter sestavine dobro premešamo v gladko zmes.

2Beljakom dodamo ščepec soli in jih stepemo v čvrst snega. Z lopatko ga nežno vmešamo v maso. Z maso napolnimo pekač za mafine (velikosti za 12 kolačkov). Pečico segrejemo na 180°C in pečemo približno 20 minut. Z zobotrebcem preverimo, če so pečeni in peko po potrebi podaljšamo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite