Jed, ki ogreje dušo in telo. Krompirjev golaž brez mesa je vedno dobra izbira za mrzle zimske dneve.
Sestavine za krompirjev golaž brez mesa
- 6 krompirjev
- 1 velika čebula
- 1 srednje veliko korenje
- 1 podolgovata rdeča paprika
- 1 dl paradižnikove mezge
- 2 žlici mlete paprike
- 3 lovorjevi listi
- olje
- sol
- poper
Priprava
1Na olju prepražimo na tanko narezano čebulo. Dodamo na majhne koščke narezano papriko in korenje.
2Po približno 5 minutah nenehnega mešanja in praženja na srednje močnem ognju dodamo mleto papriko, lovor in na kose narezan krompir. Pomešamo in zalijemo z vodo, a le toliko, da je prekrito. Dodamo še sol, poper in nariban krompir, ki ga uporabimo za zgostitev.
3Pokrito kuhamo. Kuhamo le toliko časa, da bo krompir mehak, kar traja okoli 25 minut.