Ledeno limonino pecivo

Znam svetuje

Ledeno limonino pecivo je mehak in soฤen limonin biskvit, obiฤajno v obliki kruha ali ลกtruce, prelit z ledeno glazuro iz limoninega soka in sladkorja v prahu. Priljubljen je kot sladica za zajtrk, popoldanski prigrizek ali sladico ob kavi.

Ledeno limonino pecivo in njegov okus

Ledeni limonini kvadratki ponujajo izjemno osveลพujoฤ okus, kjer se zdruลพuje sladka in soฤna aroma limon ter jo dopolnjuje neลพna sladkost testa. Glazura iz limoninega soka in sladkorja v prahu dodaja sladkost in ลกe dodatno poudarja citrusno noto, ustvarjajoฤ popolno ravnoteลพje med sladkim in kislim. Ta sladica je idealna za tiste, ki uลพivajo v sveลพih in citrusnih okusih ter iลกฤejo lahkotno sladko poslastico. Je enostavna za pripravo in se odliฤno prilega kot posladek ob razliฤnih priloลพnostih.

Prehranska vrednost recepta

Pribliลพna prehranska vrednost za celoten recept:

  • Energijska vrednost: Pribliลพno 3000-3500 kcal
  • Beljakovine: Pribliลพno 40-50 g
  • Maลกฤobe: Pribliลพno 150-180 g
    • od tega nasiฤene maลกฤobe: Pribliลพno 90-110 g
  • Ogljikovi hidrati: Pribliลพno 400-450 g
    • od tega sladkorji: Pribliลพno 250-300 g
  • Vlaknine: Pribliลพno 5-10 g (odvisno od vrste moke)
  • Sol: Pribliลพno 0,5-1 g (odvisno od uporabljene soli)

Ledeno limonino pecivo je bogato z ogljikovimi hidrati in sladkorjem. Vsebujejo tudi zmerno koliฤino beljakovin iz jajc in mleka ter maลกฤob iz masla. Glazura iz sladkorja v prahu in limoninega soka dodaja dodatno sladkost, hkrati pa poudarja citrusno noto sladice.

Sestavine za ledeno limonino pecivo

  • 2 skodelici moke
  • 1 ลพliฤka pecilnega praลกka
  • 1/2 ฤajne ลพliฤke soli
  • 1 skodelica sladkorja
  • 2 jajci
  • 1/2 skodelice masla, zmehฤanega
  • 1/2 skodelice mleka
  • sok in lupinica 2 limon
  • 1 skodelica sladkorja v prahu
  • 2-3 ลพlice limoninega soka

Postopek

1Peฤico predhodno segrejemo na 180ยฐC. Pripravimo pekaฤ za kruh in ga obloลพimo s peki papirjem.

2V veฤji posodi zmeลกamo moko, pecilni praลกek in sol. V drugi posodi stepamo sladkor in maslo, da dobimo kremasto zmes. Dodamo jajca in dobro premeลกamo.

3Postopoma dodajajte suhe sestavine k mokrim. Meลกamo, dokler se vse sestavine dobro ne zdruลพijo. Dodamo limonin sok in lupinico ter premeลกamo, da se enakomerno razporedita po testu.

4Testo vlijemo v pripravljen pekaฤ za kruh in ga poravnamo.

5Peฤemo v ogreti peฤici na 180 stopinj pribliลพno 45-50 minut, dokler ni vrhnja plast zlatorjave barve. Ko zobotrebec piฤimo v testo, mora ostati suh. Takrat je testo peฤeno.

6Medtem pripravimo glazuro. V skledi zmeลกamo sladkor v prahu in limonin sok, da dobimo gladko zmes.

7Ko je kolaลพ peฤen, ga vzememo iz peฤice in pustimo, da se ลกe nekaj minut hladi v pekaฤu. Nato ga prenesemo na reลกetko in popolnoma ohladimo.

8Ko je kolaฤ ฤisto ohlajen, ga enakomerno prelijemo z limonino glazuro. Pustimo, da se glazura strdi, nato ledeno limonino pecivo nareลพemo na rezine in postreลพemo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite