Ledeno limonino pecivo

Znam svetuje

Ledeno limonino pecivo je mehak in sočen limonin biskvit, običajno v obliki kruha ali štruce, prelit z ledeno glazuro iz limoninega soka in sladkorja v prahu. Priljubljen je kot sladica za zajtrk, popoldanski prigrizek ali sladico ob kavi.

Ledeno limonino pecivo in njegov okus

Ledeni limonini kvadratki ponujajo izjemno osvežujoč okus, kjer se združuje sladka in sočna aroma limon ter jo dopolnjuje nežna sladkost testa. Glazura iz limoninega soka in sladkorja v prahu dodaja sladkost in še dodatno poudarja citrusno noto, ustvarjajoč popolno ravnotežje med sladkim in kislim. Ta sladica je idealna za tiste, ki uživajo v svežih in citrusnih okusih ter iščejo lahkotno sladko poslastico. Je enostavna za pripravo in se odlično prilega kot posladek ob različnih priložnostih.

Prehranska vrednost recepta

Približna prehranska vrednost za celoten recept:

  • Energijska vrednost: Približno 3000-3500 kcal
  • Beljakovine: Približno 40-50 g
  • Maščobe: Približno 150-180 g
    • od tega nasičene maščobe: Približno 90-110 g
  • Ogljikovi hidrati: Približno 400-450 g
    • od tega sladkorji: Približno 250-300 g
  • Vlaknine: Približno 5-10 g (odvisno od vrste moke)
  • Sol: Približno 0,5-1 g (odvisno od uporabljene soli)

Ledeno limonino pecivo je bogato z ogljikovimi hidrati in sladkorjem. Vsebujejo tudi zmerno količino beljakovin iz jajc in mleka ter maščob iz masla. Glazura iz sladkorja v prahu in limoninega soka dodaja dodatno sladkost, hkrati pa poudarja citrusno noto sladice.

Sestavine za ledeno limonino pecivo

  • 2 skodelici moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1 skodelica sladkorja
  • 2 jajci
  • 1/2 skodelice masla, zmehčanega
  • 1/2 skodelice mleka
  • sok in lupinica 2 limon
  • 1 skodelica sladkorja v prahu
  • 2-3 žlice limoninega soka

Postopek

1Pečico predhodno segrejemo na 180°C. Pripravimo pekač za kruh in ga obložimo s peki papirjem.

2V večji posodi zmešamo moko, pecilni prašek in sol. V drugi posodi stepamo sladkor in maslo, da dobimo kremasto zmes. Dodamo jajca in dobro premešamo.

3Postopoma dodajajte suhe sestavine k mokrim. Mešamo, dokler se vse sestavine dobro ne združijo. Dodamo limonin sok in lupinico ter premešamo, da se enakomerno razporedita po testu.

4Testo vlijemo v pripravljen pekač za kruh in ga poravnamo.

5Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj približno 45-50 minut, dokler ni vrhnja plast zlatorjave barve. Ko zobotrebec pičimo v testo, mora ostati suh. Takrat je testo pečeno.

6Medtem pripravimo glazuro. V skledi zmešamo sladkor v prahu in limonin sok, da dobimo gladko zmes.

7Ko je kolaž pečen, ga vzememo iz pečice in pustimo, da se še nekaj minut hladi v pekaču. Nato ga prenesemo na rešetko in popolnoma ohladimo.

8Ko je kolač čisto ohlajen, ga enakomerno prelijemo z limonino glazuro. Pustimo, da se glazura strdi, nato ledeno limonino pecivo narežemo na rezine in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite