Hruške – sočna poslastica

Morda vas zanima

- Oglas -

Hruške so sladko in zelo sočno pečkasto sadje. Lahko jih uživamo kadar koli čez dan ali jih uporabimo za kolač oziroma kot prilogo k siru.

Sadje je hiter dobavitelj energije, vsebuje vrsto vitaminov, mineralnih snovi in veliko vlaknin. Sladkorje iz sadja telo hitro absorbira.

Sočne namizne hruške teknejo surove, brez nadaljne obdelave, lahko tudi zraven smetanovega sira ali sira z modro plesnijo. Mehke, zrele hruške moramo shranjevati le kratek čas, najbolje v hladnem in temnem prostoru. Čvrste do trde hruške za vlaganje je najbolje prekuhati v začinjeni tekočini za vlaganje ali v vinu. V tej obliki teknejo kot sladica, morebiti kot priloga k divjačini, svinjskemu mesu in perutnini. Prav tako so primerne za pečenje.

Hruške sorte Anjou so zelo sočne in mehke. Njihova lupina je svetlo zelena do rumenozelena. So zelo okusne surove, primerne pa so tudi za pečenje. Na trgu se dobijo od decembra do marca.

Gute Luise je zelo sočna in aromatična sorta z zeleno ali rumenozeleno lupino. Okusna je surova, primerna je pa tudi za kuhanje in pečenje. Dobi se običajno le v jeseni.

Hruška Viljamovka obstaja kot rumenozelena ali rdeča sorta. Je zelo sočna in izredno aromatična. Je zelo primerna za vlaganje. Na trgu se dobi od februarja do junija.

Hruška Fetelova izvira iz Italije, je velika, stekleničaste oblike, z zelenorjavo lupino. Dobra je surova in toplotno obdelana. Na trgu se dobi od januarja do aprila.

Hruška Conference spada med zelo priljubljene sorte. V Franciji se za zaščito proti zgrbačenju lupine uporablja voskanje peclja.

Sorta Kaiser Aleksander ali Boskova steklena spada med najkakovostnejše sorte. Primerna je predvsem za toplotno obdelavo, ker obdrži obliko tudi pri kuhanju. Na trgu se dobi od novembra do januarja.

Prejšnji članekJabolka – krhka valuta
Naslednji članekBrowniji z belo čokolado
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -