Ne veste, kaj početi z rabarbaro? Ima specifičen okus, ki ga kot kompot ravno prav razvije.
Rabarbarin kompot je lahko odličen zajtrk, prigrizek ali sladica. Izredno hitro ga pripravimo, ni pretirano sladek in je izredno osvežilen, če ga uživamo ohlajenega.
Sestavine
- rabarbara (5 stebel)
- 350 ml vode
- 2 žlici limoninega soka (svežega)
- 150 g sladkorja
- 1/2 vaniljevega stroka
- 1 žlička limonine lupinice
Postopek
1Rabarbari odstranimo liste, saj uporabljamo samo stebla. Zelena stebla olupimo, roza uporabimo cela. Narežemo jih na manjše, enakomerne koščke, primerne velikosti za uživanje.
2V posodo damo vse sestavine in zavremo. Vreti pustimo približno 10 min.
3Kompot lahko postrežemo še topel ali pa ga ohladimo in mu za piko na i dodamo malce sveže stepene smetane ali kepico sladoleda.