Kompot iz rabarbare

Znam svetuje

Ne veste, kaj poฤeti z rabarbaro? Ima specifiฤen okus, ki ga kot kompot ravno prav razvije.

Rabarbarin kompot je lahko odliฤen zajtrk, prigrizek ali sladica. Izredno hitro ga pripravimo, ni pretirano sladek in je izredno osveลพilen, ฤe ga uลพivamo ohlajenega.

Sestavine

  • rabarbara (5 stebel)
  • 350 ml vode
  • 2 ลพlici limoninega soka (sveลพega)
  • 150 g sladkorja
  • 1/2 vaniljevega stroka
  • 1 ลพliฤka limonine lupinice

Postopek

1Rabarbari odstranimo liste, saj uporabljamo samo stebla. Zelena stebla olupimo, roza uporabimo cela. Nareลพemo jih na manjลกe, enakomerne koลกฤke, primerne velikosti za uลพivanje.

2V posodo damo vse sestavine in zavremo. Vreti pustimo pribliลพno 10 min.

3Kompot lahko postreลพemo ลกe topel ali pa ga ohladimo in mu za piko na i dodamo malce sveลพe stepene smetane ali kepico sladoleda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite