Ne veste, kaj poฤeti z rabarbaro? Ima specifiฤen okus, ki ga kot kompot ravno prav razvije.
Rabarbarin kompot je lahko odliฤen zajtrk, prigrizek ali sladica. Izredno hitro ga pripravimo, ni pretirano sladek in je izredno osveลพilen, ฤe ga uลพivamo ohlajenega.
Sestavine
- rabarbara (5 stebel)
- 350 ml vode
- 2 ลพlici limoninega soka (sveลพega)
- 150 g sladkorja
- 1/2 vaniljevega stroka
- 1 ลพliฤka limonine lupinice
Postopek
1Rabarbari odstranimo liste, saj uporabljamo samo stebla. Zelena stebla olupimo, roza uporabimo cela. Nareลพemo jih na manjลกe, enakomerne koลกฤke, primerne velikosti za uลพivanje.
2V posodo damo vse sestavine in zavremo. Vreti pustimo pribliลพno 10 min.
3Kompot lahko postreลพemo ลกe topel ali pa ga ohladimo in mu za piko na i dodamo malce sveลพe stepene smetane ali kepico sladoleda.
