Jagodni mafini (muffini) z rabarbaro niso navadni mafini. So za tiste, ki ste malo drzni, včasih predrzni. Pa ti? Kam spadaš?
Sestavine
- 250 g jagod
- 200 g rabarbare
- 100 g marcipanove mase
- 125 g masla
- 150 g sladkorja
- 1 ščepec soli
- 100 g jogurta
- 80 g pšeničnega zdroba
- 3 jajca
- 150 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- maščoba za pekač
Postopek
1Jagode in rabarbaro operemo, očistimo in narežemo na manjše koščke. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.
2Marcipanovo maso dobro zmečkamo in jo z maslom zmešamo v gladko maso. Dodamo sladkor, sol, jogurt, zdrob in jajca ter dobro premešamo. Zmešamo moko in pecilni prašek in presejano dodamo k ostali masi.
3Testu primešamo narezano rabarbaro in jagode. S tem napolnimo modelčke za mafine. Pečemo okoli 35 minut, pri 180 stopinjah.