Smo nepopravljivi ljubitelji kokosa in malin zato je kokosova torta z malinami prisotna ob vsakem praznovanju. Najraje jo naredimo kar za darilo. Edina teลพava je ta, da je vedno prehitro zmanjka.
Torta je soฤna in ima bogat okus. Tudi najbolj zahtevni sladkosnedi jo vedno pohvalijo. Veliko vpraลกanj dobimo o receptu in postopku, zato vam ga zaupamo tukaj.
Sestavine
Kokosovo dno
- 150 g gostega kondenziranega mleka (v ploฤevinki)
- 150 g kokosove moke
Malinov nadev
- 3 ลพlice sladkorja
- 300g malin
- 4 listi ลพelatine
ฤokoladno kokosova krema
- 500 ml sladke smetane
- 250 g maskarpone sira
- 200 g bele ฤokolade
- 4 ลพlice kokosove moke
- 3 listi ลพelatine
ฤokoladna glazura
- 70 g sladke smetane
- 70 g mleฤne ฤokolade
- 30 g temne ฤokolade
Postopek
1Hiลกa in torta se zaฤne graditi spodaj zato najprej naredimo dno. V posodo zmeลกamo mleko in kokosovo moko. Mleko mora biti gosto! Na podlago postavimo model za torto oziroma obroฤ (premera 20 cm). Zmes iz mleka in kokosove moke ฤimbolj enakomerno razporedimo. Obroฤ na notranji strani obloลพimo z acetatno folijo, ki nam bo ob odstranitvi naredila ฤudovite malinove plamene.
2V kozico stresemo sladkor in maline in segrevamo toliko ฤasa, da se sladkor raztopi. Vse skupaj dobro zmiksamo s paliฤnim meลกalnikom. ลฝelatino namoฤimo v hladno vodo, da se napojijo nato jih oลพamemo in dodamo zmesi malin in sladkorja. Segrevamo toliko ฤasa, da se ลพelatina raztopi. Malce jo ohladimo in nato prelijemo ฤez dno torte in razporedimo po celotni povrลกina dna.
3ฤas je za kremo, ki jo naredimo tako, da na koลกฤke nalomimo belo ฤokolado in dodamo 2dcl sladke smetane ter segrevamo poฤasi, da se ฤokolada raztopi. Med segrevanjem ves ฤas meลกamo. Preostalo sladko smetano stepemo v sneg in pustimo. Tudi tu ลพelatino najprej namoฤimo, oลพamemo in dodamo v kozico ter segrevamo, da se raztopi. Zmes malo ohladimo in dodamo maskarpone ter kokosovo moko. Neลพno vmeลกamo sneg in zmes vlijemo na sredino torte in potem razporejamo proti robu.
4Torto postavimo v hladilnik za uro in pol, da se krema dobro strdi
5Vse sestavine za glazuro damo v kozico in poฤasi segrevamo. Med segrevanjem meลกamo in ko se vse sestavine raztopijo, glazuro malce ohladimo in enakomerno prelijemo ฤez torto. ฤe ลพelimo lahko torto okrasimo s sveลพimi malinami.
6Torto ฤez noฤ postavimo v hladilnik.