Kokosova torta z malinami

Znam svetuje

Smo nepopravljivi ljubitelji kokosa in malin zato je kokosova torta z malinami prisotna ob vsakem praznovanju. Najraje jo naredimo kar za darilo. Edina teลพava je ta, da je vedno prehitro zmanjka.

Torta je soฤna in ima bogat okus. Tudi najbolj zahtevni sladkosnedi jo vedno pohvalijo. Veliko vpraลกanj dobimo o receptu in postopku, zato vam ga zaupamo tukaj.

Sestavine

Kokosovo dno

  • 150 g gostega kondenziranega mleka (v ploฤevinki)
  • 150 g kokosove moke

Malinov nadev

  • 3 ลพlice sladkorja
  • 300g malin
  • 4 listi ลพelatine

ฤŒokoladno kokosova krema

  • 500 ml sladke smetane
  • 250 g maskarpone sira
  • 200 g bele ฤokolade
  • 4 ลพlice kokosove moke
  • 3 listi ลพelatine

ฤŒokoladna glazura

  • 70 g sladke smetane
  • 70 g mleฤne ฤokolade
  • 30 g temne ฤokolade

Postopek

1Hiลกa in torta se zaฤne graditi spodaj zato najprej naredimo dno. V posodo zmeลกamo mleko in kokosovo moko. Mleko mora biti gosto! Na podlago postavimo model za torto oziroma obroฤ (premera 20 cm). Zmes iz mleka in kokosove moke ฤimbolj enakomerno razporedimo. Obroฤ na notranji strani obloลพimo z acetatno folijo, ki nam bo ob odstranitvi naredila ฤudovite malinove plamene.

2V kozico stresemo sladkor in maline in segrevamo toliko ฤasa, da se sladkor raztopi. Vse skupaj dobro zmiksamo s paliฤnim meลกalnikom. ลฝelatino namoฤimo v hladno vodo, da se napojijo nato jih oลพamemo in dodamo zmesi malin in sladkorja. Segrevamo toliko ฤasa, da se ลพelatina raztopi. Malce jo ohladimo in nato prelijemo ฤez dno torte in razporedimo po celotni povrลกina dna.

3ฤŒas je za kremo, ki jo naredimo tako, da na koลกฤke nalomimo belo ฤokolado in dodamo 2dcl sladke smetane ter segrevamo poฤasi, da se ฤokolada raztopi. Med segrevanjem ves ฤas meลกamo. Preostalo sladko smetano stepemo v sneg in pustimo. Tudi tu ลพelatino najprej namoฤimo, oลพamemo in dodamo v kozico ter segrevamo, da se raztopi. Zmes malo ohladimo in dodamo maskarpone ter kokosovo moko. Neลพno vmeลกamo sneg in zmes vlijemo na sredino torte in potem razporejamo proti robu.

4Torto postavimo v hladilnik za uro in pol, da se krema dobro strdi

5Vse sestavine za glazuro damo v kozico in poฤasi segrevamo. Med segrevanjem meลกamo in ko se vse sestavine raztopijo, glazuro malce ohladimo in enakomerno prelijemo ฤez torto. ฤŒe ลพelimo lahko torto okrasimo s sveลพimi malinami.

6Torto ฤez noฤ postavimo v hladilnik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite