Rolada rdeči žamet z malinami

Morda vas zanima

- Oglas -

Ta rolada je res nekaj posebnega, saj je s svojo žametno rdečo barvo prekrasna na pogled, s sestavinami, ki jih uporabimo, pa tudi izjemno okusna.

Sestavine

Testo

  • 120 g mehke bele moke
  • 15 g nesladkanega kakava v prahu
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 4 jajca
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 30 ml rastlinskega olja
  • 30 ml pinjenca
  • 1 čajna žlička belega kisa za bolj intenzivno barvo
  • 1 žlica tekočega rdečega barvila za živila
  • 2 žlički vaniljevega ekstrakta

Za nadev

  • 200 g sira mascarpone
  • 60 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta

Za okras

  • 100 g svežih malin
  • 120 g sladkorja v prahu za serveto

Postopek

1Pečico predgrejemo na 180°C. Pekač obložimo s peki papirjem, ki ga tanko premažemo z oljem in potresemo z moko, da se biskvit lepo loči od papirja.

2Suhe sestavine, moko, kakav v prahu, sol in pecilni prašek presejemo v večjo skledo. V drugi skledi z ročnim mešalnikom približno pet minut stepamo jajca, da spremenijo barvo in teksturo ter postanejo puhasta. Vmešamo še sladkor v prahu, rjavi sladkor, olje, pinjenec, kis, vaniljo in rdeče barvilo. Mokre sestavine vlijemo v suhe in počasi stepamo, dokler se testo ne poveže – testo mora biti rubinasto rdeče barve.

3Maso enakomerno nalijemo v pekač, velikosti 25 x 38 cm, jo poravnamo in pečemo 17 minut. Biskvit je pečen, ko je na dotik prožen.

4Po delovni površini razgrnemo veliko serveto in jo potresemo s sladkorjem v prahu. Vročo biskvitno ploščo zvrnemo na to podlago in previdno odstranimo papir. Biskvit, s pomočjo servete, rahlo zavijemo in pustimo, da se ohladi.

5Medtem pripravimo še nadev. V skledo damo mascarpone, maslo, vaniljo in sladkor v prahu in stepamo toliko časa, dokler masa ni popolnoma gladka.

6Biskvitno rolado razvijemo (previdno), namažemo z nadevom in jo spet rahlo zavijemo. Pokrijemo jo s plastično folijo in postavimo za pol ure v hladilnik. Preden jo postrežemo, jo še okrasimo s svežimi malinami in, če imate radi slajšo rolado,  še posujemo s sladkorjem v prahu.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi