Jagodna torta

Znam svetuje

Ko zorijo jagode, je najboljลกa jagodna torta.

Sestavine za jagodno torto

Biskvit

  • 6 jajc
  • 300 g sladkorja
  • 300 g moke
  • 1 pecilni praลกek
  • 1,2 dcl mleka
  • 1,2 dcl olja

Nadev

  • 500 ml jagodnega soka
  • 0,5 kg sveลพih jagod
  • sok 1 limone
  • 5 ลพlic sladkorja
  • 300 g pasirane skute
  • 300 g narezanih in olupljenih breskev
  • 1,5 l sladke smetane za stepanje
  • 0,5 kg sveลพih celih jagod

Postopek

1Rumenjake loฤimo od beljakov. Iz beljakov stepemo trd sneg, da bo to laลพje, jim dodamo ลกฤepec soli in ลพlico mrzle vode. Rumenjake penasto vmeลกamo s sladkorjem, dodamo olje, mleko in moko, ki smo jo pomeลกali s pecilnim praลกkom, dobro premeลกamo, najbolje z elektriฤnim meลกalcem. Beljake narahlo vmeลกamo v testo.

2Peฤico predgrejemo na 180 stopinj,  pekaฤ, premera 27 cm, obloลพimo s peki papirjem. Bodite natanฤni, da ne bo vogalov in zavihkov, ker se bo to poznalo pri testu. Za laลพje ravnanje papirja, zmoฤite roke in ga pogladite.

3Testo vlijemo v pekaฤ in nekajkrat z njim potolฤemo po mizi, da se lepo razporedi in ni mehurฤkov. Peฤemo 40 minut, ฤe se po vrhu preveฤ peฤe, pokrijte z peki papirjem. Peฤenega obrnite na leseno desko in poฤakajte, da se ohladi. Z nitko ga enakomerno dvakrat prereลพite.

4Pripravite dva nadeva. Za prvega nareลพite jagode na majhne koลกฤke, pokapajte jih z limoninim sokom, dodajte dve ลพlici sladkorja in pustite nekaj minut, da se okusi lepo prepojijo med seboj.

5Za drugi nadev narezane in oฤiลกฤene breskve pokapajte z limoninim sokom, dodajte dve ลพlici sladkorja in neลพno zmeลกajte s pasirano skuto. Prav tako postite poฤivati nekaj minut. Nadeve lahko pripravite, medtem ko se peฤe biskvit. ฤŒvrsto stepite sladko smetano. Ko je biskvit ohlajen, lahko zaฤnete z zlaganjem torte.

6Prvo plast najprej dobro namoฤite z jagodnim sokom, po njem razporedite narezane jagode in namaลพite z stepeno sladko smetano. Na to poloลพite drugo plast. Spet jo dobro namoฤite z jagodnim sokom, po njej razporedite breskvin nadev, na vrhu namaลพite ลกe nekaj ลพlic smetane in pokrijete z zadnjo plastjo, ki ste jo prav tako namoฤili z jagodnim sokom.

7Torto okrasite s stepeno smetano in celimi jagodami. Verjemite, da bo kar zginila s kroลพnikov.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite