Jagodna torta

Morda vas zanima

- Oglas -

Ko zorijo jagode, je najboljša jagodna torta.

Sestavine

Biskvit

  • 6 jajc
  • 300 g sladkorja
  • 300 g moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1,2 dcl mleka
  • 1,2 dcl olja

Nadev

  • 500 ml jagodnega soka
  • 0,5 kg svežih jagod
  • sok 1 limone
  • 5 žlic sladkorja
  • 300 g pasirane skute
  • 300 g narezanih in olupljenih breskev
  • 1,5 l sladke smetane za stepanje
  • 0,5 kg svežih celih jagod

Priprava

1Rumenjake ločimo od beljakov. Iz beljakov stepemo trd sneg, da bo to lažje, jim dodamo ščepec soli in žlico mrzle vode. Rumenjake penasto vmešamo s sladkorjem, dodamo olje, mleko in moko, ki smo jo pomešali s pecilnim praškom, dobro premešamo, najbolje z električnim mešalcem. Beljake narahlo vmešamo v testo.

2Pečico predgrejemo na 180 stopinj,  pekač, premera 27 cm, obložimo s peki papirjem. Bodite natančni, da ne bo vogalov in zavihkov, ker se bo to poznalo pri testu. Za lažje ravnanje papirja, zmočite roke in ga pogladite.

3Testo vlijemo v pekač in nekajkrat z njim potolčemo po mizi, da se lepo razporedi in ni mehurčkov. Pečemo 40 minut, če se po vrhu preveč peče, pokrijte z peki papirjem. Pečenega obrnite na leseno desko in počakajte, da se ohladi. Z nitko ga enakomerno dvakrat prerežite.

4Pripravite dva nadeva. Za prvega narežite jagode na majhne koščke, pokapajte jih z limoninim sokom, dodajte dve žlici sladkorja in pustite nekaj minut, da se okusi lepo prepojijo med seboj.

5Za drugi nadev narezane in očiščene breskve pokapajte z limoninim sokom, dodajte dve žlici sladkorja in nežno zmešajte s pasirano skuto. Prav tako postite počivati nekaj minut. Nadeve lahko pripravite, medtem ko se peče biskvit. Čvrsto stepite sladko smetano. Ko je biskvit ohlajen, lahko začnete z zlaganjem torte.

6Prvo plast najprej dobro namočite z jagodnim sokom, po njem razporedite narezane jagode in namažite z stepeno sladko smetano. Na to položite drugo plast. Spet jo dobro namočite z jagodnim sokom, po njej razporedite breskvin nadev, na vrhu namažite še nekaj žlic smetane in pokrijete z zadnjo plastjo, ki ste jo prav tako namočili z jagodnim sokom.

7Torto okrasite s stepeno smetano in celimi jagodami. Verjemite, da bo kar zginila s krožnikov.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi