Odlična juha, ki vas ne bo pustila ravnodušne.
Sestavine
- 300 g očiščene, nakockane buče
- 3 manjše rdeče pese
- 1 drobna čebula
- 2 žlici kokosovega olja
- 1 l zelenjavne osnove
- 2 stroka česna
- drobnjak
- sol
- poper
Priprava
1Čebulo čim bolj drobno narežemo. Česen stremo in sesekljamo. Rdečo peso olupimo in jo narežemo na drobne kockice. Podobno pripravimo bučo. V manjšem loncu segrejemo kokosovo olje, na katerem na hitro prepražimo čebulo in česen.
2Dodamo nakockano rdečo peso, potem pa vse skupaj počasi pražimo 10 minut, da se pesa nekoliko zmehča in spusti barvo. Vmes zavremo liter vode.
3Zelenjavo zalijemo z vročo vodo. Zavremo in vmešamo narezano bučo. Vse skupaj kuhamo kakih 15 minut, da se buča zmehča. Dodamo poper, drobnjak pa drobno narežemo in dodamo tik pred koncem kuhanja.
4Lonec odstavimo, vsebino posode pa zmiksamo s paličnim mešalnikom.