Domač čokoladni puding

Znam svetuje

Ste že kdaj razmišljali o tem, kako pripraviti popolnoma domač čokoladni puding, ki vas bo popeljal na nepozabno kulinarično doživetje?

Priprava domačega pudinga je morda nekoliko daljša v primerjavi s tistim iz vrečke, vendar vam zagotavljamo, da je vsak trenutek truda vreden. Sestavine, ki jih imate verjetno že v svoji kuhinji, bodo zaživele v sočnem, kremastem pudingu, katerega okus presega vse vaše dosedanje puding izkušnje. Priprava domačega pudinga je ne samo enostavna, ampak tudi izjemno nagradna – in ko enkrat poskusite to čokoladno različico, se verjetno ne boste več zadovoljili z ničemer manjšim.

Sprejmite izziv in se podajte v čarobni svet okusov z našim preprostim receptom za domač čokoladni puding. Priprava domačega pudinga je nekoliko daljša kot tista, ki ga pripravimo iz vrečke, vendar je postopek zelo enostaven, okus pa mnogo boljši, zato se ga je vredno lotiti.

Sestavine za domač čokoladni puding

  • 70 g sladkorja
  • 35 g grenkega kakava v prahu
  • 25 g škroba (Gustina)
  • 2 rumenjaka
  • 100 ml sladke smetane
  • 500 ml mleka
  • 110 g temne čokolade
  • 60 g masla
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • dober ščepec soli
  • 1 žlička instant kave (neobvezno)

Postopek

1V posodi v kateri bomo kuhali puding zmešamo sladkor, kakav v prahu in škrob. Dodamo 2 rumenjaka in sladko smetano ter z metlico dobro premešamo v homogeno zmes, brez grudic.

2Nato dodamo mleko, dobro premešamo in začnemo kuhati na zmernem ognju. Med konstantnim mešanjem, kuhamo toliko časa, da puding rahlo zavre, nato ugasnemo in odstavimo.

3V še toplo mešanico dodamo temno čokolado, ki smo jo nasekljali na koščke, narezano maslo, vaniljevo aromo in sol. Sol v pudingu bo poskrbela za intenzivnejši in polnejši okus čokolade.

4Ponovno z metlico dobro zmešamo, da se čokolada in maslo stopita. Mešanico lahko precedimo čez gosto cedilo, zato da odstranimo morebitne grudice. Še vroč puding nalijemo v poljubne skodelice ter pustimo da se ohladi. Po želji lahko postrežemo s stepeno smetano.

Nasvet

Po želji, lahko temno čokolado nadomestimo z mlečno, v tem primeru zmanjšajte količino sladkorja za 20g.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite