Hladna govedina v solati – esih flajš

Znam svetuje

Govedina, ki je ostala po pripravi juhe, je odlična surovina, ki jo lahko kreativno uporabite v različnih jedeh. Govedina, ki se je kuhala v juhi, je običajno mehka in sočna. Med kuhanjem vpije okuse juhe, kar ji daje bogat in značilen okus.

Govedina je odličen vir beljakovin, železa, cinka in drugih hranil. Uporaba ostankov v drugih jedeh ohranja te hranilne vrednosti.

Narezano govedino uporabite kot nadev za toste ali sendviče. Z dodatkom sveže zelenjave in omak dobite hitro pripravljeno, okusno jed.

Mehek, kuhani kos mesa lahko zdrobite in dodate k testeninam. S pestom, paradižnikovo omako ali sirovimi omakami bo okusen obrok.

Dodajte narezane koščke mesa k solatam za dodaten vir beljakovin. Okusno se poda k solatam s testeninami ali krompirjem.

Iz kuhane govedine lahko pripravimo pastirsko pito ali okusne polpete. Lahko meso tanko narežemo, nekoliko popečemo na oljčnem olju, mu dodamo hrenovo omako in za prilogo pražen krompir – odlično kosilo.

Naš predlog je jed, ki sliši na ime esih flajš, oziroma hladna govedina v solati.

Sestavine za hladno govedino v solati – esih flajš

  • kuhana govedina iz juhe (700 g)
  • 4 jajca
  • 1 čebula
  • sol
  • poper
  • bučno olje
  • kis

Postopek

1Govedino iz juhe ohladimo, lahko jo tudi spravimo v zaprti posodi in v hladilniku za naslednji dan.

2Jajca damo v hladno vodo in kuhamo približno 10 minut, nato pustimo, da se ohladijo v vodi. Ohlajena olupimo in narežemo na ne premajhne kose.

3Kuhano govedino narežite na kocke ali trakce (bolj na tanko bo narezana govedina, boljši bo okus).

4Čebulo tanko narežemo, najbolje na kolutke.

5V večjo skledo stresemo narezano govedino in čebulo, posolimo in popopramo po okusu, dodamo bučno olje in kis.

6 Dobro premešamo in na koncu dodamo še kuhana jajca, še enkrat nežno premešamo, da se jajce ne razdrobijo preveč.

7Postrežemo s svežim kruhom.

Nasvet

Lahko sicer uporabimo katerokoli olje, ampak solata je preizkušeno najboljša z bučnim. Če dobite domače, še toliko bolje. Solati lahko dodamo kakšno zelenjavo ali sveže zelišče za dodaten okus in svežino, vendar ni potrebno. 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite