Čokoladna salama

Znam svetuje

Hitro pripravljena sladica brez peke, ki jo obožujejo vsi.

Sestavine

  • 200 g albert piškotov
  • 70 g mletih lešnikov
  • 200 g temnih čokoladnih kapljic
  • 100 g masla
  • 1 žlica ruma
  • 50 ml sladke smetane
  • ščepec soli
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1100 g piškotov damo v vrečko in jih z valjarjem zdrobimo v prah. Ostale piškote zdrobimo na manjše koščke. Oboje stresemo v skledo in primešamo mlete lešnike.

2V lonec damo za dva prsta vode in nanj postavimo skledo. Vanjo damo čokoladne kapljice (ali zdrobljeno tablico čokolade), na koščke narezano maslo, rum, ščepec soli in sladko smetano. Stalno mešamo, da se čokolada in maslo stopita in se vse poveže v enotno zmes.

3Čokolado prilijemo k suhim sestavinam in vse skupaj dobro premešamo. Stresemo na peki papir in trdno zavijemo v podolgovato štručko – salamo. Konce zavijemo kot bi zavijali bombon.

4Čokoladno salamo damo v hladilnik za vsaj štiri ure, lahko tudi čez noč, da se ohladi in strdi. Ohlajeno povaljamo v sladkorju v prahu in narežemo na kolobarje.

Nasvet

5V čokoladno salamo lahko vmešamo tudi oreščke. 100 – 150 g poljubnih oreščkov (lešniki, mandlji, orehi, indijski oreščki, pistacija,…) grobo nasekljamo in vmešamo v suhe sestavine.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite