Čokoladna rolada

Znam svetuje

Za vse ljubitelje čokolade je tu enostaven recept za odlično čokoladno rolado.

Sestavine

Biskvit

  • 4 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 100 g moke
  • 20 g jedilnega škroba
  • ščepec soli
  • 1 žlička limoninega soka
  • 2 žlici čokolade v prahu
  • 2 dl mleka
  • 2 žlici ruma (lahko spustimo)

Krema

  • 250 ml smetane za stepanje
  • 3 velike žlice Nutelle
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1Ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjake in 70 g sladkorja penasto stepamo toliko časa, da se sladkor popolnoma stopi. Beljakom dodamo limonin sok in jih stepemo v čvrst sneg. Med stepanjem jim dodamo še preostali sladkor, ki smo ga zmešali z vaniljevim sladkorjem. Sneg spustimo na jajčno kremo in na vse skupaj presejemo moko s škrobom, 1 žlico čokolade v prahu in sol. Rahlo premešamo.

2Pečico predgrejemo na 200°C, pekač obložimo s peki papirjem in nanj namažemo testo približno 1 cm na debelo. Testo pečemo približno 10 minut v srednji legi. 

3Po delovni površini razgrnemo veliko serveto in jo potresemo z drugo žlico čokolade v prahu. Vročo biskvitno ploščo zvrnemo na to podlago in previdno odstranimo papir. Biskvit s pomočjo servete rahlo zavijemo in pustimo, da se ohladi.

4Za pripravo kreme smetano stepemo in na koncu vmešamo še Nutello. Biskvit razvijemo, namočimo z mlekom in rumom (če ga bomo ponudili tudi otrokom, rum izpustimo) in nanj namažemo smetano z Nutello.

5Rolado zavijemo in potresemo s sladkorjem v prahu. Preden jo razrežemo, jo dobro ohladimo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite