Buhteljni z nutelo

Znam svetuje

Buhteljni z nutelo seveda odstopajo od buhteljnov kot tradicionalne slovenske sladice, ki je znana po svoji mehkobi, sočnosti in različnih nadevih. Izvirajo iz preprostih sestavin, kot so moka, kvas, mleko in sladkor, ter se lahko nadevajo s široko paleto okusnih nadevov, kot je na primer nutela. Buhteljni so priljubljeni tako za zajtrk, kot tudi za sladico ali prigrizek ob kavi.

Ta recept za buhteljne z nutelo združuje tradicionalni okus buhteljnov s sladkim in kremastim nadevom nutele, ki bo zagotovo razvajal vaše brbončice. Sledite spodnjim korakom in pripravite mehke, sočne in okusne buhteljne, ki bodo navdušili vso družino.

Sestavine za buhteljne z nutelo

  • 500 g moke
  • 7 g suhega kvasa
  • 250 ml mleka, sobne temperature
  • 50 g sladkorja
  • 1 jajce
  • 50 g masla, stopljenega
  • ščepec soli
  • nutela ali podoben čokoladni namaz
  • 1 jajce, stepeno (za premaz)
  • sladkor v prahu (za posip)

Postopek

1 V skledi zmešajte moko, suhi kvas, sladkor in sol. Dodajte jajce, stopljeno maslo in mleko ter mešajte, dokler ne dobite mehkega testa. Pokrijte skledo s testom s kuhinjsko krpo in pustite vzhajati na toplem mestu približno 1 uro, ali dokler se testo ne podvoji.

2 Ko se testo podvoji, ga rahlo pregnetite na pomokani površini. Testo razdelite na enake dele (odvisno od želene velikosti buhteljnov). Vsak kos testa razvaljajte v krog in na sredino položite žlico nutele. Testo okoli nutele zaprite in oblikujte v kroglice. Pazite, da se namaz dobro zapre znotraj testa.

3 Buhteljne položite na pekač, obložen s peki papirjem, s spojeno stranjo navzdol. Pustite jih vzhajati še približno 20-30 minut, da se ponovno dvignejo.

4 Medtem segrejte pečico na 180°C. Stepeno jajce premažite po vrhu buhteljnov. Pečico postavite v ogreto pečico in pecite približno 15-20 minut, ali dokler buhteljni niso zlatorjavi.

5 Pečene buhteljne potresite s sladkorjem v prahu. Postrezite jih tople, da se nutela v notranjosti še malo stopi.

Uživajte v teh mehkih in slastnih buhteljnih z nutelo, ki so odlični za zajtrk ali sladko malico!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite