Sladica, ki jo lahko postrežemo tudi za noč čarovnic.
Sestavine
- 500 ml sladke smetane
- 150 g temne čokolade
- 2 žlici sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 3 lističi želatine
- čokoladni piškoti
Duhci iz beljakov
- 1 beljak
- 70 g sladkorja v prahu
- žlička limoninega soka
- ščepec soli
Priprava
1Lističe želatine namočimo v mrzlo vodo za 10 minut. Smetano, temno čokolado in oba sladkorja damo v posodo in med mešanjem segrejemo do vretja. Odstavimo in vmešamo odcejene lističe želatine.
2Panakoto nalijemo v poljubne skodelice in pustimo na pultu, da se ohladi. Ohlajene prestavimo v hladilnik za vsaj 4 ure, da se panakota strdi.
3Beljaku dodamo sol in limonin sok in stepemo v rahel sneg. Med stalnim mešanjem postopoma dodajamo sladkor v prahu in mešamo, dokler ne dobimo čvrstega snega. Beljake nabrizgamo na pladenj, obložen s peki papirjem, in približno dve uri sušimo v pečici, segreti na 80°C. Posušene pustimo v pečici, da se ohladijo in jih okrasimo s temno čokolado.
4Panakoto vzamemo iz hladilnika, jo potresemo z zdrobljenimi čokoladnimi piškoti, dodamo duhce in postrežemo.