Čokoladna panna cotta z duhci iz beljakov

Znam svetuje

Sladica, ki jo lahko postrežemo tudi za noč čarovnic.

Sestavine

  • 500 ml sladke smetane
  • 150 g temne čokolade
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 3 lističi želatine
  • čokoladni piškoti

Duhci iz beljakov

  • 1 beljak
  • 70 g sladkorja v prahu
  • žlička limoninega soka
  • ščepec soli

Priprava

1Lističe želatine namočimo v mrzlo vodo za 10 minut. Smetano, temno čokolado in oba sladkorja damo v posodo in med mešanjem segrejemo do vretja. Odstavimo in vmešamo odcejene lističe želatine.

2Panakoto nalijemo v poljubne skodelice in pustimo na pultu, da se ohladi. Ohlajene prestavimo v hladilnik za vsaj 4 ure, da se panakota strdi.

3Beljaku dodamo sol in limonin sok in stepemo v rahel sneg. Med stalnim mešanjem postopoma dodajamo sladkor v prahu in mešamo, dokler ne dobimo čvrstega snega. Beljake nabrizgamo na pladenj, obložen s peki papirjem, in približno dve uri sušimo v pečici, segreti na 80°C. Posušene pustimo v pečici, da se ohladijo in jih okrasimo s temno čokolado.

4Panakoto vzamemo iz hladilnika, jo potresemo z zdrobljenimi čokoladnimi piškoti, dodamo duhce in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite