Čokoladna glazura

Znam svetuje

Čokoladno glazuro lahko pripravimo tudi sami, uporabljamo pa jo pri peki slaščic, predvsem z njo oblivamo torte in piškote. Nepogrešljiva je pri pripravi muffinov oziroma njihovih sorodnikov – cup cakesov.

Sestavine

  • 220 g zmehčanega masla
  • 350 g sladkorja v prahu
  • 100 g grenkega kakava
  • 4-5 žlic smetane za stepanje
  • 2 žlički vaniljevega ekstrakta
  • 1/4 žličke drobno mlete soli

Postopek

1Maslo pustimo eno uro na sobni temperaturi, da se zmehča. Čokoladno glazuro bomo najlažje pripravili v mešalniku ali z ročnim mešalcem

2Najprej maslo stepamo pri visoki hitrosti približno tri minute, da postane kremasto in nekoliko svetleče.

3Maslu dodamo sladkor v prahu, kakav, sladko smetano, vaniljev ekstrakt in sol. Hitrost stepanja najprej znižamo na najmanjšo in stepamo toliko časa, da se sestavine povežejo med seboj, nato povišamo hitrost in stepamo še 3 minute, da dobimo enakomerno, svetlečo glazuro.

4Če je pregosta, ji lahko dodamo še žlico ali dve smetane, če je preredka, pa sladkor v prahu in kakav. Odvisno, za kaj jo bomo porabili. Sol dodamo zato, da malce uravnoteži sladkost glazure.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite