Cheesecake z malinami

Znam svetuje

Božanska kombinacija okusov.

Sestavine

Krhko testo

  • 250 g mehke bele moke
  • 125 g zmehčanega masla
  • 80 g sladkorja
  • ščepec soli

Nadev

  • 400 g sira mascarpone
  • 500 g kremnega sira ABC
  • 180 g kisle smetane
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 1 vanilijin sladkor
  • 2 jajci
  • sok 1/2 limone

Preliv

  • 350 g malin
  • 20 g sladkorja
  • 1 žlica Gustina

Priprava

1Iz sestavin za testo s hladnimi rokami zamesimo testo, ga pokrijemo  in damo za pol ure v hladilnik, da se manj lepi. Pečico ogrejemo na 180 °C. Vzamemo okrogli pekač premera 26 cm in po dnu razporedimo testo, oblikujemo približno 2 centimetra visok rob. Dno večkrat prebodemo z vilicami in pečemo približno 20 minut, da se zlato rumeno zapeče.

2Mascarpone, ABC sirček, kislo smetano, sladkor, vanilij sladkor in limonin sok z električnim mešalcem zmešamo v gladko zmes. Na koncu vmešamo še jajci. Maso razporedimo po pečenem testu in pečemo na 180 °C še 40 minut. Ugasnemo pečico, malo odpremo vratca pečice in pustimo še pol ure v pečici. Vzamemo iz pečice in dobro ohladimo, najbolje čez noč.

3Preden postrežemo, prelijemo z vročimi malinami. Očiščene maline  damo v kozico, posujemo z žlico sladkorja, zavremo in odstavimo iz ognja. Odvzamemo 4 žlice soka, vanj gladko vmešamo Gustin, maline damo nazaj na ogenj, vanje med stalnim mešanjem vlivamo Gustin in mešamo toliko časa, da se zgosti.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite