Browniji z belo čokolado so okusna različica priljubljenega peciva, ki združuje bogatost čokolade s sladkostjo bele čokolade.
Pri pripravi se v receptu za klasične brownije doda ali nadomesti del temne čokolade z belo čokolado, kar ustvari unikaten okus in teksturo. Belo čokolado dodamo v obliki nasekljanih koščkov.
Ta sladica je odlična izbira za ljubitelje bele čokolade in tistih, ki želijo razširiti svoje okusne horizonte glede klasičnih brownijev.
Sestavine za brownije z belo čokolado
- 375 g temne čokolade
- 250 g bele čokolade
- 375 g masla
- 350 g sladkorja
- 225 g moke
- 6 jajc
- 1 žlička vaniljeve esence ali 2 vaniljeva stroka
- sol
Postopek
1V posodo nalomimo temno čokolado, dodamo maslo in sol. Vse stopimo v posodi nad vročo vodo. Nato pustimo, da se zmes malo ohladi.
2Belo čokolado nalomimo na majhne koščke v velikosti od 5 do 10 mm. Penasto stepemo sladkor, jajca in vaniljevo esenco. Prilijemo mlečno masleno mešanico in gladko premešamo. Na koncu dodamo moko in belo čokolado ter še enkrat premešamo.
3Zmes vlijemo v pekač, ki ga prej obložimo s peki papirjem in spodaj premažemo z maslom.
4Pečemo v pečici na 180 °C približno 25 minut.
5Pustimo, da se ohladijo, nato prekrijemo s prozorno folijo in damo v hladilnik čez noč.
Nasveti
Pozor! Ko pripravimo zmes, mora takoj v pekač, ker v primeru čakanja upada rahlost. Boljše je, če ima čokolada vsaj 60 odstotkov kakava. Lahko dodamo čokoladni liker.