Pričakovanje božiča je v zraku, in kaj bi bilo boljše, kot pripraviti okusne božične čokoladne piškote, ki bodo vaš dom napolnili s slastnimi vonji praznične sreče. Ti piškoti so popolnoma enostavni za pripravo, a obenem krhki, lepi in dobri.
Svoje božično čokoladne piškote lahko tudi prilagodit svojemu okusu na različne načine.
Dodajte ščepec ingverja ali muškatnega oreščka v testo za božični vonj in okus. To bo piškotom dodalo praznično noto.
Za dodatno hrustljavost in okus lahko v testo vmešate nasekljane oreščke, kot so lešniki, mandlji ali oreh.
Po peki lahko piškote okrasite z belo, temno ali mlečno čokolado ter dodate praznične posipe ali jedilne bleščice za dekoracijo.
Sestavine za božične čokoladne piškote
- 220 g moke
- 30 g grenkega kakava
- 125 g masla
- 90 g sladkorja
- 1/2 žličke cimeta
- 2 žlici ruma
- 1 jajce
- 1/2 vrečke pecilnega praška
- 1/2 vrečke vaniljevega sladkorja
- ščepec soli
Postopek
1Iz vseh sestavin zamesimo testo in ga damo za kakšno uro v hladilnik.
2Nato ga razvaljamo na 3 mm debelo ploščo in z modelčki za piškote izrežemo poljubne oblike.
3Testo, ki ostane po izrezovanju, ponovno razvaljamo. To ponavljamo toliko časa, da porabimo vso testo.
4Pekač obložimo s peki papirjem, nanj polagamo izrezane oblike piškotov. Med njimi naj bo vsaj dva centimetra razdalje.
5Pečemo jih na 180°C približno 8 minut.
Nasveti
Pečene piškote ohladimo, zavijemo v celofanske vrečke in postavimo pod smrekico. Lahko jih tudi previdno preluknjamo in z njimi okrasimo božično drevesce.