Bezgova panna cotta

Znam svetuje

Neลพna in okusna sladica, ki jo v ฤasu cvetenja bezga lahko pripravimo z bezgovimi cvetovi. Ko bezeg odcveti, cvetove preprosto zamenjamo z bezgovim sirupom.

Sestavine za bezgovo panna cotto

  • 500 ml sladke smetane
  • 10 bezgovih cvetov
  • 50 g sladkorja
  • 4 listiฤi ลพelatine
  • naribana lupinica ene limone

Postopek

1Bezgove cvetove nabiramo tri dni po deลพju in jih ne operemo. Dobro jih pregledamo, da nimajo ลพuลพelk in za 10 minut namoฤimo v hladno smetano, ki smo jo prelili v kozico. Listiฤe ลพelatine za 10 minut namoฤimo v hladno vodo.

2Smetani z bezgovimi cvetovi dodamo sladkor in limonino lupinico in segrejemo do vretja, kuhamo ลกe kakลกno minuto, ugasnemo in odstavimo. Odstranimo bezgove cvetove in vmeลกamo odcejene listiฤe ลพelatine. Dobro premeลกamo, da se vsa ลพelatina raztopi.

3Panna cotto v posodice nalivamo ฤez cedilo, da odstranimo ลกe kakลกen skrit cvet. Na pultu jo ohladimo in nato prestavimo v hladilnik za vsaj 4 ure ali ลกe bolje ฤez noฤ, da se dobro strdi.

4Postreลพemo jo samostojno ali prelijemo s kakลกnim sadnim pirejem (odliฤno se poda z jagodnim).

Nasvet

Bezgove cvetove lahko zamenjamo z desetimi ลพlicami domaฤega bezgovega sirupa. ฤŒe uporabljamo sirup, zmanjลกamo koliฤino sladkorja na 20 g. Sirup vmeลกamo v smetano, dodamo limonino lupinico in zavremo, prelijemo v kozarฤke in ohladimo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite