Bavarska krema

Znam svetuje

Svetovno znana krema.

Sestavine

  • 5 listov bele želatine
  • 1 vaniljev strok
  • 300 ml mleka
  • 3 rumenjaki
  • 100 g sladkorja
  • 300 ml smetane
  • nastrgana čokolada (za okras)

Priprava

1Želatino namočimo v hladni vodi. Vaniljev strok vzdolž prerežemo, izluščimo sredico in jo damo v mleko. Skupaj s strokom zavremo, mleko odstavimo s štedilnika in odstranimo strok.

2Rumenjake in sladkor kremasto stepemo z metlico za sneg nad vročo kopeljo. Vroče vaniljevo mleko postopoma umešamo v jajčno kremo. Iztisnemo želatino in jo v vroči kremi med mešanjem raztopimo.

3Kremo postavimo na hladno za okoli 1 uro, da začne želirati. (Preizkusimo tako, da z nožem gremo skozi kremo. Če ostaja sled, je pravi čas.) Smetano čvrsto stepemo in jo z metlico za sneg umešamo v kremo.

4S kremo nalijemo posodice, oplaknjene s hladno vodo, in jih vsaj za 4 ure, najbolje pa čez noč, postavimo v hladilnik, da se krema strdi. Za okras položimo na vrh nastrgano čokolado.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite