Ajdovi piškoti

Znam svetuje

Ajda je vedno bolj cenjeno živilo v naši prehrani. Iz nje lahko pripravimo vrsto jedi. Predlagamo, da jo uporabite tudi pri peki piškotov. To je naš recept.

Sestavine

  • 220 g bele moke
  • 180 g ajdove moke
  • 100 g lešnikov
  • 250g zmehčanega masla
  • 220g sladkorja v prahu 
  • 1/2 pecilnega praška
  • 2 jajci
  • ščepec soli
  • 120g temne čokolade
  • 25g masla
  • 1 dcl mleka

Postopek

1V večjo skledo stresemo suhe sestavine, jih premešamo med sabo in dodamo še jajci in na kosmiče narezano maslo.

2Sestavine zamesimo v testo in ga damo počivati v hladilnik za vsaj za dve uri, da se nekoliko strdi. Tako bomo lažje oblikovali kroglice. Iz ohlajenega testa naredimo kroglice, ki naj bodo malo večje od lešnika.

3Pladenj obložimo s peki papirjem in nanj v primerni razdalji polagamo kroglice. Nekoliko se bodo razlezle in narasle. 

4Piškote pečemo 10 do 12 minut na 180°C.

5Čokolado, maslo in mleko stopimo na vodni kopeli. Pečene piškote še tople do polovice namakamo v stopljeno čokolado in jih polagamo na peki papir. Pustimo jih, da se ohladijo in da se čokolada strdi. Nato jih shranimo v zaprti posodi.

Nasveti

Poskusite čokoladi dodati malo soli in čilija v prahu, božansko. Res pa bodo takšni bolj primerni za odrasle.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite