Pražen riž z zelenjavo in jajcem

Morda vas zanima

- Oglas -

Če ste pri prejšnjem kosilu skuhali preveč riža, presežek shranite v hladilniku in naslednji dan porabite za pražen riž z zelenjavo in jajcem. Lahko pa ga tudi zamrznete. V tem primeru ga naprej potresite po pekaču ter ga na ta način dobro ohladite v hladilniku, nato pa ga v dobro zaprti vrečki v skrinji hranite približno mesec dni. Za pripravo našega recepta lahko uporabite kakršnokoli zelenjavo.

Sestavine za 2 osebi

  • 180 g riža (hladneha in suhega, torej najbolje od prejšnjega dne)
  • 2 jajci
  • 2 stroka česna
  • 1 čebula (lahko tudi mlada)
  • 2 jž rastlinskega olja ali masla
  • zelenjava po želji, mi smo uporabili korenje, papriko ter grah in koruzo iz konzerve
  • 1 cm narezanega ingverja
  • pest peteršilja
  • 2 jž sojine omake (lahko brez)
  • sol in poper po okusu
  • drobna pest arašidov

Postopek

1Zelenjavo (v našem primeru korenje in papriko) temeljito speremo in narežemo na kocke

2Grah in koruzo iz konzerve splaknemo pod vodo in dobro odcedimo

3V večji ponvi ali voku na segretem olju popražimo papriko in korenje

4Ko se malenkost zmehčata, jima dodamo na rezine narezano čebulo in česen ter na hitro popražimo

5Dodamo še odcejen grah in koruzo ter vse skupaj premešamo

6Zelenjavi sedaj dodamo hladen riž in dobro premešamo ter pražimo minuto ali dve, nato dodamo sojino omako in vse skupaj premešamo

7Solimo in popramo po okusu *ker je sojina omaka precej slana, pazimo na količino soli

8Zelenjavo z rižem s kuhalnico odmaknemo ob rob ponve ter v njeno sredino vlijemo malo olja (ali masla – veliko bolj okusno), na katerega prelijemo razžvrkljani jajci ter ju rahlo popečemo, nato pa jajca zmešamo z rižem in zelenjavo

9Jed postrežemo z na grobo nasekljanimi arašidi

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi