Krompirjeva musaka po grško

Znam svetuje

Musaka je klasična grška jed, ki jo pripravljajo po celem svetu in ima nešteto različic.

Musaka je ena najbolj priljubljenih grških jedi. Običajno jo pripravljamo ob vikendih, ko imamo za kuhanje na voljo več časa. Krompirjevo musako lahko prelijemo z zmesjo jajc, kisle smetane in mleka. Musaka je podobna italijanski lasagni, vendar se namesto testenin uporablja krompir.

Naša krompirjeva musaka je “ta hitra” različica, ki jo lahko pripravimo tudi dan v naprej. Dobro zapečena, ob skledi sveže zelene solate in kozarcu rdečega vina nam bo še dolgo hodila po mislih.

Privoščite si nekaj kulinarične ljubezni in pripravite najboljšo krompirjevo musako z mletim mesom, ki ste jo kdajkoli poskusili.

V nadaljevanju vam predstavljamo recept za krompirjevo musako z mletim mesom, ki bo zagotovo navdušila vaše brbončice in vas osvojila s svojim okusom.

Pred vami je recept za krompirjevo musako z mletim mesom za 5 oseb.

Sestavine za krompirjevo musako po grško

  • 450 – 500 g mletega mešanega mesa ali samo mlete ovčetine
  • 50 – 75 g masla ali 1/2 dl olja
  • 2 – 2,5 dl tople vode
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 500 g olupljenega paradižnika
  • 1 lovorov list
  • sol
  • poper
  • 1 1/4 kg krompirja

Postopek

1 Sesekljano čebulo popražimo na segretem maslu skoraj do mehkega, dodamo meso in ga z vilicami razmešamo, da se kepe razpustijo, dušimo, dokler ni napol mehko.

2 Dodamo na koščke narezan paradižnik, lovorov list, sol in poper.

3 Pokrito dušimo približno 30-45 minut.

4 Olupljen in opran krompir narežemo na rezine in jih popečemo na maslu ali olju.

5 Na dno pekača izmenično nalagamo plast krompirja (posolimo) in plast mesa. Na vrhu mora biti krompir.

6 Nalijemo zadosti tople vode, pokrijemo in 35-40 minut pečemo v pečici pri 200°C.

7 Čez približno pol ure pekač odkrijemo in musako pečemo naprej, da zarumeni. Po želji lahko musako prelijemo z zmesjo jajc, kisle smetane in mleka.

8 K jedi ponudimo zeleno solato, kumaričino solato, mešano solato.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite