Spomladanski zavitki (zelenjavni)

Morda vas zanima

- Oglas -

Hrustljavi spomladanski zavitki so odličen prigrizek ali predjed. Po navadi jih uživamo v kitajskih restavracijah, a sedaj si jih lahko pripravimo sami.

Sestavine

  • 25 g riževih rezancev
  • 1 žlička sveže ingverjeve korenine
  • 2 mladi čebulici
  • 50 g korenčka
  • 50 g stročjega fižola
  • 25 g mladih špinačnih listov
  • 50 g svežih kaljenih fižolovih zrn
  • 1 žlica sveže mete
  • 1 žlica svežega koriandra
  • 2 žlici svetle sojine omake
  • 20-24 kosov testa za zavijanje – kupljenih
  • 1 jajčni beljak

Postopek

1Rezance namakamo po navodilih. Oplaknemo jih in odcedimo. S škarjami jih narežemo na kratke koščke.

2Segrejemo vok in vanj zlijemo žlico olja. Primešamo drobno narezano ingverjevo koreniko in čebulo ter pražimo minuto. Dodamo na drobno narezan korenček in stročji grah in pražimo 5 minut. Primešamo še sesekljano špinačo, kaljen fižol, sesekljano meto, koriander, sojino omako in rezance ter pražimo še 2 minuti. Pustimo, da se ohladi.

3Kos testa položimo na mizo. Na sredino damo žlico nadeva. List prepognemo tako, da povsem obdamo nadev. Na obeh straneh ga podvijemo in tesno zavijemo. Konce pomažemo z rahlo stepenim beljakom, da se zlepijo.

4Vok do polovice napolnimo z oljem in ga segrejemo na 180 stopinj. Zvitke cvremo 3-4 minute, da se zlato zapečejo in postanejo hrustljavi. Odcedimo jih na papirnati brisački.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi