DomovOZNAKEVegetarijansko

vegetarijansko

Tofu na žaru

Z vami bi radi delili osvežujoč in okusen recept za tofu na žaru. Veganska jed, ki bo navdušila vaše brbončice in pustila trajen vtis...

Pražen tofu z zelenjavo in rezanci

Pražen tofu z zelenjavo in rezanci je slastna jed za brezmesne dneve. Tofu izdelujejo iz sojinega mleka, ima blag, nevtralen okus ter sposobnost, da...

Sojina musaka z lečo

Če so vam novosti v izziv, se poskusite v pripravi sojine musake z lečo. Bogat nabor hranil iz soje in leče ima veliko pozitivnih...

Lečini polpeti

Tako kot večina stročnic lahko tudi leča po vsebnosti železa tekmuje z belim mesom ali ribami. Lečini polpeti vsebujejo veliko folne kisline in prehranskih...

Sojini polpeti

Sojini polpeti so nasitna jed, v kateri so poleg sojinih kosmičev še ovseni kosmiči, semena, čebula in kruh. Soja je bogata z izoflavoni, ki uravnavajo...

Vegetarijanska musaka z jajčevci

Vegetarijanska musaka z jajčevci je odlična jed, v kateri se družijo krompir, paradižniki in svež peteršilj. Jajčevci v Sredozemlju in Aziji sodijo med osnovna...

Ravioli s sirom in bučkami v omaki z žajbljem

Še en recept, če vam bučke ostajajo na zalogi, kar se poleti rado dogaja. Z omako, ki ni zahtevna za pripravo, Ravioli pa so...

Bruschette s pestom

Hitri prigrizki so lahko tudi zdravi, ne samo dobri. Ključen je izbor sestavin, kot pri vsakem receptu italijanske kuhinje. Pa še porabi se lahko...

Rižota z bučo

Jesenska rižota z bučo je enostavna in hitro pripravljena jed. Prav tako je odlična, če ji dodamo žličko mletega čilija in jo tako naredimo...

Bučni njoki

Njoki so izjemno priljubljena priloga v (predvsem) italijanski kuhinji. Pripravljamo jih iz krompirja, vendar jim lahko dodajamo različne dodatke od kostanjev, špinače, špargljev in...

Ne spreglejte