Ocvrti krompirjevi svaljki – hrustljava poslastica

Znam svetuje

Ocvrti krompirjevi svaljki so odlična priloga ali samostojna jed, ki jo lahko pripravite hitro in enostavno. Njihova hrustljava skorjica in mehka notranjost bosta navdušili vse ljubitelje krompirjevih dobrot.

Sestavine za ocvrte krompirjeve svaljke

  • 500 g krompirja
  • 150 g moke
  • 1 jajce
  • 1 žlica masla
  • sol
  • drobtine (za paniranje)
  • olje za cvrtje

Postopek

1Krompir olupite, narežite na kose in skuhajte v slani vodi do mehkega. Nato ga odcedite in pretlačite v pire.

2Ko se krompir nekoliko ohladi, mu dodajte moko, jajce, maslo in sol. Zamesite gladko testo.

3Na rahlo pomokani površini iz testa oblikujte svaljke dolge približno 4–5 cm.

4Svaljke povaljajte v drobtinah, da dobijo hrustljavo skorjico.

5V ponvi segrejte olje in svaljke cvrite do zlato rjave barve.

6Ocvrte svaljke položite na papirnato brisačo, da vpije odvečno olje. Postrezite jih tople kot prilogo ali samostojno jed.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite