Krompirjeva solata s čebulo (kisel krompir)

Znam svetuje

Krompirjeva solata je ena tistih jedi, ki jo sicer redko pripravljamo, ker nam vzame kar nekaj časa, se je pa razveselimo na piknikih, ker je odlična priloga k mesu ali ribam z žara.

Sestavine

  • 1 kg srednje velikih krompirjev
  • 2 večji, rdeči čebuli
  • 0,4 dl dobrega oljčnega olja
  • 0,8 dl jabolčnega kisa
  • 1/2 žličke soli
  • 1 žlička nasekljanega drobnjaka
  • 2 vejici svežega peteršilja
  • 1/4 žličke mletega popra

Postopek

1Izberem krompir, ki se ne razkuha, da dobro operemo in damo v lonec s hladno vodo, to nekoliko posolimo, da krompir ne popoka. Kuhamo pol ure, oziroma, dokler krompir ni kuhan, preverimo s konico noža. Kuhanega odcedimo in pustimo nekaj minut, da se malo ohladi. Še toplega olupimo in narežemo na kolute in jih damo v dovolj veliko skledo.

2Medtem čebulo olupimo in drobno nasekljamo, v manjšo ponev damo sol, poper in kis in mešanico segrejemo. Čebulo potresemo po krompirju in zalijemo s toplim kisom. Premešamo, pokrijemo in pustimo pol ure, da se kis lepo vpije v krompir.

3Dodamo še oljčno olje, potresemo z drobnjakom in dobro premešamo. Lahko postrežemo takoj, ali pa solato shranimo v hladilniku. Preden solato postrežemo, jo uro prej vzamemo iz hladilnika in okrasimo  s svežim peteršiljem. 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite