Gobova omaka s smetano

Znam svetuje

Gobova omaka s smetano je ena izmed tistih klasičnih jedi, ki zmore združiti preprostost priprave z bogatimi in zapletenimi okusi. Idealna je za tiste dneve, ko želite svoj obrok dvigniti na višjo stopnjo brez velikega truda.

Sestavine za gobovo omako s smetano

  • 400-500 g svežih gob (šampinjoni, lisičke, ali mešanica)
  • 1 velika čebula
  • 2 stroka česna
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 50 ml belega vina (po želji)
  • 2 žlici masla ali oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • 1 žlička timijana ali majarona (po želji)
  • 1 žlica sveže sesekljanega peteršilja (za okras)

Postopek

1Gobe dobro očistite in jih narežite na tanke lističe ali kocke.

2Čebulo in česen olupite ter drobno sesekljajte.

3V veliki ponvi segrejte maslo ali oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo in česen ter pražite, dokler čebula ne postane prosojna.

4V ponev dodajte narezane gobe. Mešajte in pražite, dokler gobe ne spustijo vode in ta izpari.

5Dodajte sol, poper in timijan ali majaron. Dobro premešajte.

6Če uporabljate vino, ga vlijte v ponev in kuhajte nekaj minut, da alkohol izpari.

7Vmešajte smetano za kuhanje in zmanjšajte ogenj. Kuhajte na nizkem ognju 5-10 minut, da se omaka zgosti.

8Preverite in po potrebi prilagodite začimbe.

9Omako pred serviranjem potresite s sesekljanim peteršiljem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite