Limonin kolač z zapečenim snegom

Morda vas zanima

- Oglas -

Limonin kolač s snegom je klasika, s katero ne morete zgrešiti. Sliši se precej bolj zapletena sladica, kot dejansko je. Ne odlašajte, zavihajte roke in akcija. Prepričani smo, da bo ta kolač poslej večkrat na mizi.

Sestavine

Testo

  • 185 g moke
  • 85 g masla in še malo za namastitev pekača
  • 55 g sladkorja v prahu
  • 1/2 limonine lupine
  • 1 rumenjak
  • 1 žlica mleka

Nadev

  • 3 žlice jedilnega škroba
  • 300 ml vode
  • sok in lupina 2 limon
  • 2 jajci
  • 185 g sladkorja

Postopek

1Za testo presejemo moko in dodamo maslo sobne temperature. Zmešamo z roko, da nastanejo drobtine. Zmešamo z ostalimi sestavinami za testo in na rahlo pomokani površini zamesimo testo. Testo zavijemo v folijo in damo v hladilnik za 30 minut.

2Pečico segrejemo na 180 stopinj. Model za pito namastimo z malo masla. Testo razvaljamo na približno 5 milimetrov debelo in z njim obložimo pekač. Večkrat ga prebodemo z vilicami. Testo obložimo s peki papirjem in suhim fižolom, tako pečemo 15 minut. Odstranimo papir in fižol ter pečico zmanjšamo na 150 stopinj.

3Za nadev jedilni škrob gladko zmešamo z nekaj vode. Preostalo vodo zlijemo v lonec. Dodamo limonin sok, lupino in jedilni škrob. Med mešanjem zavremo in kuhamo 2 minuti. Malo ohladimo, nato vmešamo 2 rumenjaka in 5 žlic sladkorja. Zlijemo v pekač na testo.

4Stepemo sneg iz 2 beljakov, med mešanjem počasi dodajamo ostali sladkor. Sneg porazdelimo po limonini kremi. Pečemo 40 minut, ohladimo in ponudimo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -