Francoska solata je tista, ki ne sme manjkati ob svečanih priložnostih ali praznikih.
Sestavine za francosko solato
- 300 g krompirja
- 100 g korenja
- 150 g svežega graha
- 150 g kislih kumaric
- 2 jajci
- 200 g majoneze
- 100 g gorčice
- sol
- poper
Postopek
1Krompir olupimo in narežemo na majhne kocke. Korenje operemo, olupimo in zrežemo na majhne kocke. Grah očistimo in izluščimo. Kumarice narežemo na majhne kocke.
2V večjo posodo damo krompir in prilijemo vodo, da je pokrit. Kuhamo do mehkega, solimo pa, ko voda zavre. Če vodo solimo prej, se krompir bolj počasi kuha. V drugi posodi skuhamo korenje in grah.
3Vso ohlajeno zelenjavo stresemo v večjo posodo. Jajca skuhamo in jih ohladimo pod mrzlo vodo. Beljake narežemo in jih dodamo k zelenjavi, rumenjake pa nadrobimo. Dodamo gorčico in majonezo ter solimo in popramo.