Domača zelenjavna jušna osnova

Znam svetuje

Domača zelenjavna jušna osnova, pripravljena po tem receptu, vas bo odvrnila od nakupa jušnih kock in ostalih dodatkov za pripravo vrhunskih različnih jedi.

Sestavine

  • korenje
  • korenina peteršilja
  • 2 stebla zelene
  • 1 paradižnik
  • 3 čebule
  • 3 stroki česna
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sol
  • poper

Postopek

1Zelenjavo očistimo in operemo. Stebelno zeleno narežemo na večje kose, korenje, peteršiljevo korenino in paradižnik razpolovimo. Čebulo in česen olupimo in razrežemo na četrtine.

2Korenje, peteršiljevo korenino in stebelno zeleno blago prepražimo v loncu na segretem olju. Zalijemo z 2 litra hladne vode, dodamo vse ostale sestavine in zavremo. Ko tekočina zavre, temperaturo znižamo in juho počasi kuhamo 40 minut.

3Posodo odstavimo, da se juha nekoliko ohladi. Ohlajeno juho precedimo čez drobno cedilo. S pomočjo hrbta zajemalke iz zelenjave iztisnemo ves sok. Lahko si pomagamo tudi s čisto gazo, ki jo nazadnje previdno ožamemo. Precejeno jušno osnovo lahko zamrznemo ali uporabimo za pripravo različnih jedi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite