Musaka z jurčki

Morda vas zanima

- Oglas -

Jesenska musaka z nam najljubšimi gobami.

Sestavine

  • 5-6 srednje velikih krompirjev
  • 500 g svežih jurčkov
  • 3 stroki česna
  • sol po okusu
  • pest peteršilja
  • 3 žlice drobtin
  • 400 g mozzarele
  • 1,5 dcl vode
  • 1 jušna kocka (2 žlici domače vegete)
  • 50 g masla
  • 4 žlice oljčnega olja (lahko tudi navadno)
  • pest sira za pizzo (ni nujno)

Priprava

1Jurčke očistimo, operemo, narežemo na tanke lističe in odcedimo. Na vročem olju jih dobro prepražimo skupaj z enim strokom česna. Krompir olupimo, narežemo na 5 mm debele kolobarje. V slani vodi ga na pol skuhamo in odcedimo.

2Peteršilj in česen sesekljamo in ju zmešamo skupaj z drobtinami. Naoljimo pekač, velik cca 20 x 20 cm, in pričnemo s polaganjem krompirja, jurčkov in mozzarele. Ko končamo s sirom, nadaljujemo s krompirjem. Vsako plast jurčkov potresemo z mešanico česna, peteršilja in drobtin. Na koncu vse skupaj zalijemo z vodo, v kateri smo raztopili jušno kocko ali domačo vegeto.

3Potresemo še s koščki masla, pokrijemo (če nimamo pekača s pokrovko, lahko uporabimo alu folijo) in pečemo 20 min na 180 °C. Nato odkrijemo in pečemo še 15 min. Takrat lahko ljubitelji sira povrhu potresejo še sir za pizzo, ki se lepo zapeče.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad