Za močan imunski sistem, hripavost in kašelj

Znam svetuje

Naš imunski sistem je naše najmočnejše orožje proti prehladnim obolenjem. Shranite si ta seznam, naj vam bo v pomoč in opomnik, koliko lahko sami storimo za svoje zdravje.

Hren: napitek iz hrena je odličen proti bolečinam v grlu. V velik kozarec nalijte vročo vodo, vanjo dajte 1 žlico nastrganega hrena, 1 žlico medu in 1 žlico zmletih nageljnovih žbic. Grgrajte ali srebajte večkrat na dan in toliko časa, dokler bolečina ne mine.

Črna redkev: redkev odlično krepi imunski sistem. Prerežemo jo zgoraj in spodaj. Na vrhu jo izdolbemo, da bo nastala skodelica, spodaj pa jo večkrat preluknjamo. V izdolbeno skodelico nalijemo med, napitek, ki bo kapljal skozi luknjice, pa lovimo v skledico, ki jo damo pod redkev. Ta odličen sirup pijemo večkrat na dan.

Čebula: čebula je odlična zoper kašelj. Olupimo in sesekljamo 6 velikih čebul, damo jih v posodo, ki jo bomo zatem dali v vodno kopel (banja Marija), dodamo 170 g meda, kuhamo in medtem ves čas mešamo. Nastali sirup uživamo topel in večkrat na dan. Če se bojujemo z gripo, olupljeno in narezano čebulo damo v vročo vodo, pustimo čez noč, naslednje jutro pa dodamo limonin sok in spijemo.

Česen: iz tega močnega antibiotika naredimo sirup in z njim krepimo imunski sistem. Pet strokov česna olupimo in zdrobimo, primešamo pet čajnih žličk sladkorja in vse 5 minut kuhamo z malo vode. Precedimo skozi krpo in pijemo večkrat na dan.

Brinove jagode: brin je še eno super darilo narave, ki krepi imunski sistem. Naredimo ga tako: 500 g brinovih jagod prekuhamo v vodi, da se zmehčajo. Vode naj bo približno 3 litre. Ko se zmehčajo, jih pretlačimo z vilico in znova prekuhamo. Zatem jih pretlačimo skozi sito v stekleno posodo, dodamo med, da nastane sirup, dobro pokrijemo in uživamo po žličkah trikrat na dan.

Limona: odlična je proti hripavosti. Soku ene limone primešamo 2 žlički medu in pol litra vrele vode, ohladimo in pijemo večkrat na dan.

Žajbelj: recept za žajbljevo mleko boste našli na naši strani, ta recept pa je zoper hripavost. Skuhamo čaj iz 3 žlic žajblja, 3 žlic kamilice in 3 žlic sladkega janeža ter ga toplega grgramo večkrat na dan.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite