Bananina rolada

Znam svetuje

Sočna rolada, z bananino sredico in prelita s čokolado z nadrobljenimi lešniki, pa kaj bi lahko bilo boljše.

Sestavine

Biskvit

  • 4 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 1 vanilin sladkor
  • 100 g moke
  • 20 g jedilnega škroba
  • ščepec soli
  • 1 žlička limoninega soka
  • 1 žlica čokolade v prahu
  • 2 dl mleka
  • 2 žlici ruma (lahko spustimo)

Krema

  • 250 ml smetane za stepanje
  • 3 žlice Nutelle
  • 2 večji banani

Preliv

  • 100 g temne čokolade
  • 70 g masla
  • 100 g olupljenih in popečenih lešnikov

Postopek

1Ločimo rumenjake od beljakov,  rumenjake in 70 g sladkorja penasto stepamo toliko časa, da se sladkor popolnoma stopi. Beljakom dodamo limonin sok in jih stepemo v čvrst sneg.  Med stepanjem jim dodamo še preostali sladkor, ki smo ga zmešali z vaniljevim sladkorjem. Sneg spustimo na jajčno kremo in na vse skupaj presejemo moko s  škrobom in soljo.  Rahlo premešamo.

2Pečico predgrejemo na 200°C, pekač obložimo s peki papirjem in nanj namažemo testo, približno 1 cm na debelo. Testo pečemo približno 10 minut v srednji legi.  Po delovni površini razgrnemo veliko serveto in jo potresemo s čokolado v prahu. Vročo biskvitno ploščo zvrnemo na to podlago in previdno odstranimo papir. Biskvit, s pomočjo servete, rahlo zavijemo in pustimo, da se ohladi.

3Za kremo smetano stepemo in na koncu vmešamo še Nutello. Biskvit razvijemo, namočimo z mlekom in rumom (če bomo ponudili tudi otrokom, rum spustimo) in nanj namažemo smetano z Nutello. Na kremo položimo celi banani.

4Rolado zavijemo. Lešnike popečemo na ponvi, jih olupimo in grobo nasekljamo. Čokolado nalomimo na majhne koščke in z maslom segrevamo v kozici toliko časa, da se stopi. Malo ohladimo, vendar mora ostati tekoča.

5Čokolado polijemo po roladi, posujemo z lešniki in postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se čokolada strdi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite