Punč z rumom

Znam svetuje

Dobrodošli v svetu okusov z našim edinstvenim receptom za “Punč z rumom” – topla ali hladna poslastica, ki združuje raznolike arome alkoholnih in brezalkoholnih pijač, začimb ter svežega sadja. Punči predstavljajo pravo kulinarično doživetje, kjer se sestavine prepletajo v harmonično simfonijo okusov. In zdaj predstavljamo našo različico te klasične pijače.

Punči so več kot le pijača; so doživetje, kjer se tradicija sreča s sodobnostjo, in naš recept ni izjema. S kombinacijo kakovostnega ruma, skrbno izbranih začimb ter osvežujočega sadja smo ustvarili svojo edinstveno interpretacijo te klasične napitnice.

Pridružite se nam na kulinaričnem popotovanju skozi svet punčev, kjer se tradicija sreča z inovacijo. Naša različica Punča z rumom vam bo ogrela srce v hladnih dneh ali pa osvežila v toplih trenutkih. Prepustite se okusom in odkrijte, zakaj je naša interpretacija te klasične pijače nekaj posebnega. Pripravljeni smo deliti s vami okuse, ki jih ponuja naš Punč z rumom!

Sestavine za punč z rumom

  • 60 g sladkorja
  • 0,75 l vode
  • 3 vrečke sadnega čaja
  • 1 vaniljev strok
  • 5 pomaranč
  • 1 limone
  • 1 dcl ruma
  • 2 cimetovi palčki
  • 3 janeževe zvezde
  • 1 jabolko
  • pest brusnic (lahko uporabimo suhe)

Postopek

1V večjem loncu zavremo 0,75 litra vode.

2Dodamo 60 g sladkorja in dobro premešamo, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi.

3Dodamo 3 vrečke sadnega čaja ter pustimo stati 5-7 minut, nato čaj odstranimo.

4V čaj dodamo razpolovljen vaniljev strok, cimetove palčke in janeževe zvezde. Mešanico pustimo, da se ohladi, da se okusi dobro prepletejo.

5V ločeni posodi narežemo 5 pomaranč na tanke rezine in iztisnemo sok iz 1 limone.

6Jabolko narežemo na majhne kocke.

7V ohlajen čaj dodamo pomarančne rezine, sok limone, narezano jabolko in pest brusnic.

8Dodamo 1 dl ruma ter nežno premešamo.

9Pred postrežbo odstranimo cimetove palčke, janeževe zvezde in vaniljev strok. Postrežemo v toplih skodelicah ter uživamo v okusnem in aromatičnem punču z rumom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite