Ena osnovnih jedi za vse ljubitelje perutnine in riža.
Sestavine
- 4 piščančja bedra
- 3 žlice olja
- 2 žlici sesekljane čebula
- 2 stroka sesekljanega česna
- 3 dl riža
- 1 l jušne osnove
- sol
- poper
- žličko masla
- nariban sir
Priprava
1Piščančja bedra operemo, osušimo in posolimo. Na segreti maščobi jih pražimo 5 minut, nakar prilijemo nekaj žlic jušne osnove in dušimo 20-30 minut. Bedra nato prestavimo v drugo posodo.
2Na ostanek maščobe damo čebulo in ko postekleni, dodamo še česen, vsujemo riž in ga med stalnim mešanjem 2 minuti pražimo. Prilijemo vročo jušno osnovo, posolimo in popopramo.
3Kozico pokrijemo in plamen zmanjšamo. Nad šibkim ognjem dušimo okoli 20 minut. Proti koncu kuhanja primešamo še maslo in nariban sir.