Rižota s piščančjimi bedri

Morda vas zanima

- Oglas -

Ena osnovnih jedi za vse ljubitelje perutnine in riža.

Sestavine

  • 4 piščančja bedra
  • 3 žlice olja
  • 2 žlici sesekljane čebula
  • 2 stroka sesekljanega česna
  • 3 dl riža
  • 1 l jušne osnove
  • sol
  • poper
  • žličko masla
  • nariban sir

Priprava

1Piščančja bedra operemo, osušimo in posolimo. Na segreti maščobi jih pražimo 5 minut, nakar prilijemo nekaj žlic jušne osnove in dušimo 20-30 minut. Bedra nato prestavimo v drugo posodo.

2Na ostanek maščobe damo čebulo in ko postekleni, dodamo še česen, vsujemo riž in ga med stalnim mešanjem 2 minuti pražimo. Prilijemo vročo jušno osnovo, posolimo in popopramo.

3Kozico pokrijemo in plamen zmanjšamo. Nad šibkim ognjem dušimo okoli 20 minut. Proti koncu kuhanja primešamo še maslo in nariban sir.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad