Rižota s piščančjimi bedri

Znam svetuje

Ena osnovnih jedi za vse ljubitelje perutnine in riža.

Sestavine

  • 4 piščančja bedra
  • 3 žlice olja
  • 2 žlici sesekljane čebula
  • 2 stroka sesekljanega česna
  • 3 dl riža
  • 1 l jušne osnove
  • sol
  • poper
  • žličko masla
  • nariban sir

Priprava

1Piščančja bedra operemo, osušimo in posolimo. Na segreti maščobi jih pražimo 5 minut, nakar prilijemo nekaj žlic jušne osnove in dušimo 20-30 minut. Bedra nato prestavimo v drugo posodo.

2Na ostanek maščobe damo čebulo in ko postekleni, dodamo še česen, vsujemo riž in ga med stalnim mešanjem 2 minuti pražimo. Prilijemo vročo jušno osnovo, posolimo in popopramo.

3Kozico pokrijemo in plamen zmanjšamo. Nad šibkim ognjem dušimo okoli 20 minut. Proti koncu kuhanja primešamo še maslo in nariban sir.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite