Ingverjev liker pripravljamo iz korenine ingverja, ki je znana po svoji pikantni in osvežujoči aromi. Ta eksotična korenina je bila uporabljena že v antičnih časih zaradi svojih zdravilnih lastnosti.
Zaplešite s harmonijo eksotičnih okusov z našim izjemnim ingverjevim likerjem – draguljem med pijačami, ki združuje moč ingverja z razkošjem likerja. Naša edinstvena stvaritev ponuja popolno ravnovesje med pikantnostjo ingverja in sladko noto likerja, ustvarjajoč nepozabno doživetje. Razvajajte se s pristno aromo ingverja, ki se preliv skozi vsak požirek in se podajte na raziskovanje okusnega sveta, kjer tradicija sreča sodobno in ustvari neustavljivo eleganco. Pridružite se nam in odkrijte, zakaj je naš ingverjev liker vrhunec razkošja v vsaki steklenici. Na enostaven način lahko pripravimo liker z malce pekočim okusom, ki je lahko tudi izvirno darilo.
Ingverjev liker ima bogato zgodovino in je bil priljubljen že v starih kulturah, kot sta Kitajska in Indija, kjer so ga pogosto uporabljali v zdravilne namene.
Poleg svojega edinstvenega okusa ima ingver tudi številne zdravilne lastnosti. Pripisujejo mu antioksidativne in protivnetne učinke ter ga v tradicionalni medicini uporabljajo za lajšanje prebavnih težav.
Ingverjev liker je priljubljena sestavina v različnih koktajlih. Dodaja pikanten okus in eksotično noto pijačam, kot so moscow mule, dark and stormy ter različni ingverjevi martini.
Ingverjev liker ni le omejen na eno vrsto okusa. Nekateri so bolj sladki in začinjeni, medtem ko drugi poudarjajo bolj subtilne note ingverja, kar omogoča raznolikost okusov za različne preference.
Poleg pitja je ingverjev liker priljubljen tudi v kulinaričnih kreacijah. Dodaja se sladicam, omakam in celo sladoledu, da jim da edinstveno aromo. Ingverjev liker ponudimo po jedi, saj izboljša prebavo.
Sestavine za ingverjev liker
- 300 g sveže korenine ingverja
- 1 l alkohola 90°
- 1 l vode
- 700 g sladkorja
Postopek
1Ingver olupimo in z ostrim nožem narežemo na majhne koščke.
2Damo jih v večji stekleni kozarec in prelijemo s celotno količino alkohola.
3Kozarec zapremo in pustimo, da se macerira vsaj 20 dni na hladnem in brez sončne svetlobe. Vsaj enkrat na dan kozarec pretresemo.
4Po 20 dneh bi moral alkohol dobiti lepo, svetlo rumeno barvo. Če je ni, pustimo še 10 dni.
5Nato naredimo sirup. Zavremo vodo in sladkor, vremo približno 10 minut, da se sladkor popolnoma raztopi in sirup ohladimo.
6Alkohol z ingverjem precedimo skozi gosto gazo, da odstranimo vse koščke. Prilijemo še sirup, dobro premešamo in liker prelijemo v manjše steklenice.
7Steklenice zapremo in pustimo počivati še 20 dni v temnem in hladnem prostoru, občasno pretresemo.
8Če imate raje bolj blage likerje, podvojite količino vode. Ingverjev liker ponudimo kot digestiv, priporočamo pa zmernost pri pitju, saj vsebuje precej alkohola. Kozarček na dan bo dovolj.