Polnjeni lignji iz pečice

Znam svetuje

Lignje ali kalamare napolnimo z oljkami, kaprami in lovkami ter jih spečemo v pečici.

Sestavine za polnjene lignje iz pečice

  • 1 kg lignjev
  • 50 g kaper v slanici
  • 60 g črnih oljk
  • 3 stroki česna
  • 40 g svežega peteršilja
  • 0,5 dl oljčnega olja
  • 0,7 dl belega vina
  • 120 g drobtinic
  • sol
  • poper

Postopek

1Če nismo kupili že očiščenih lignjev, jih najprej očistimo, operemo, odstranimo drobovje in kožo. Pečico segrejemo na 200°C.

2Peteršilju odstranimo peclje in ga drobno nasekljamo, česen olupimo in nasekljamo, oljke razkoščičimo in narežemo na majhne koščke, prav tako narežemo tudi lovke.

3V skledi zmešamo narezane sestavine s kaprami, drobtinicami, belim vinom in nekaj žlicami oljčnega olja. Začinimo s poprom in soljo.

4Dobro premešamo, dobiti moramo kompaktno zmes. Če je preredka, dodamo še malo drobtinic, če je presuha, pa oljčno olje.

5S to mešanico napolnimo lignje in odprtino zapremo z zobotrebcem, da nam med peko ne bo uhajala.

6Večji pladenj namastimo z oljem, po njem razporedimo polnjene lignje, premažemo jih z oljčnim olje, rahlo posolimo in pečemo 20 minut.

7Postrežemo še vroče z rezino limone.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite