Pečene sardele v pečici

Znam svetuje

Pečene sardele v pečici so ena najpreprostejših in najbolj zdravih ribjih jedi, ki jih lahko pripravite doma. So bogate z omega-3 maščobnimi kislinami, beljakovinami ter vitamini in minerali, ki krepijo srce in ožilje.

Najboljše so sveže sardele, saj imajo čvrsto meso, sijoče luske in prijeten vonj po morju. V pečici se spremenijo v hrustljavo in okusno jed, ki jo lahko pripravite v manj kot pol ure. Postrezite jih s krompirjevo solato ali s svežo zelenjavo in uživajte v pravem sredozemskem okusu.

Sestavine za pečene sardele v pečici

  • 0,5 kg sardel
  • 1 žlička soli
  • 1 žlica koruzne moke
  • 0,3 dl oljčnega olja

Postopek

1Sardele očistite, odstranite luske, glavo, drobovje in škrge. Hrbtno kost izvlecite z nežnim gibom.

2Ribe oplaknite pod tekočo hladno vodo in jih dobro osušite s papirnato brisačko.

3Pečico segrejte na 200 °C, pekač obložite s papirjem za peko in ga premažite z oljčnim oljem.

4Filete položite na pekač tako, da se ne prekrivajo, premažite jih z oljčnim oljem, potresite s soljo in rahlo obložite s koruzno moko.

5Pecite 10 minut, nato vključite funkcijo žara in pecite še 5 minut, da dobijo zlato rjavo skorjico.

6Postrezite takoj, še vroče, skupaj s krompirjevo solato, pečenim krompirjem ali svežo sezonsko solato.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite